Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Winst voor DETO in laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ONS Sneek

DETO speelt volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen “om des keizers baard” in Hoogeveen tegen HZVV. Aftrap 14.30 uur.

VRIEZENVEEN – DETO speelde zaterdagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het lopende seizoen tegen ONS uit Sneek. Voor DETO was er nog een flinterdun draadje naar een eventuele periodetitel en Sneek moest winnen om weg te komen van de plaatsen die dwingen tot het spelen van nacompetitie.

De toeschouwers waren amper op hun plek deze middag  of de bal lag al in het net voor DETO. Een hoekschop werd bij de tweede paal listig binnengewerkt door verdediger Mert Baglar: 1-0. De schrik bij de Friezen zat erin en DETO kreeg vervolgens nog een aantal kansen om de score uit te breiden. Echter het was ONS dat in de 13 minuut knap de gelijkmaker produceerde toen Rik Koelewijn vanaf rand zestien de bal fraai in de bovenhoek plaatste: 1-1. Verder was er in de eerste helft weinig spektakel te melden. Behalve dan dat Ferdi ter Avest op slag van rust een diepe bal van Soumaoro net genoeg aanraakte om de keeper kansloos te laten: 2-1. Dit was dan ook de ruststand.

In de tweede helft kwam ONS goed uit de startblokken. Men kreeg een aantal kansen waarbij men vrij voor het doel kon scoren, echter het vizier van de spitsen stond telkens te hoog. DETO kreeg met name in de slotfase nog een aantal mogelijkheden om verder weg te lopen, maar doelman Boersma kon een aantal keren goed redding brengen voor de Friezen. In de extra tijd was er een publiekswissel voor Ferdi ter Avest en Koen Fleer omdat beiden DETO gaan verlaten. Uiteraard waren er bloemen van de voorzitter.

DETO won zo ook deze laatste thuiswedstrijd en wel met 2-1. De ploeg blijft thuis sinds 9 oktober 2021 (1-3 nederlaag tegen Putten) ongeslagen en neemt deze fraaie reeks mee naar het nieuwe seizoen en eindigt definitief op een hele knappe 5e plaats in de eindrangschikking. Door de winst van Urk ging zowel het kampioenschap als de derde periode naar Urk waardoor Eemdijk de periodetitel als hoogstgeplaatste ploeg in de ranglijst zonder periode overneemt. DETO speelt volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen “om des keizers baard” in Hoogeveen tegen HZVV. Aftrap 14.30 uur.

Wedstrijdgegevens  DETO – ONS Sneek  2-1  (2-1)
Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: De heer R. de Wit
Assistent scheidsrechters:  De heren J. Koenderink en J. Engbers
Gele kaarten: Hoeseb Yakob, Niels Eshuis (DETO) / Gabriel Fernando (ONS)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Mert Baglar
  2. 1-1 Rik Koelewijn
  3. 2-1 Ferdi ter Avest

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Koen Fleer (90+5 Jip Lanjouw), Tim Bongers (57. Karlo Borghuis), Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro (66. Tim Pothast), Hans Matti,  Kai Wesselink, Bas Postma, Ferdi ter Avest (90+5 Niels Eshuis)

Opstelling ONS Sneek:

Tristan Boersma, Nick Kleen, Joran Swart (83. Ricky Weening), Gabriel Fernando, Glenn Buma, Han Maarten van Dijk (76. Gerben Visser), Giovanni Aronds, Pieter Abe de Jong (66. Steyn Potma), Simon de Laat (Vladik Drakopulo), Rik Koelewijn, Niels Remco Nadorp

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe