Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Winst DETO tegen MASV blijkt voldoende voor handhaving 4e divisie

De laatste wedstrijd van dit seizoen wordt komende zaterdag gespeeld in Oostwold (Groningen) tegen het al gedegradeerde Pelikaan S.

VRIEZENVEEN – Voor DETO stonden er afgelopen zaterdag grote belangen op het spel aangezien de ploeg nog steeds enkele punten moest halen om de status van vierde divisionist te behouden. Tegenstander Midden Arnhemse Sport Vereniging, oftewel MASV, was inmiddels in veilige haven en kon bij winst nog mee blijven strijden om de derde periode. Kortom: ingrediënten voor een aantrekkelijke pot voetbal.

Op het voor DETO ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur werd er afgetrapt op Sportpark “Het Midden”. DETO maakte direct haar intenties duidelijk en speelde fel en gedreven. Dit leidde in de beginfase al tot enkele kansen voor Wesselink en Yakob. Nadat Yakob de paal had geraakt en de bal was weggewerkt kreeg DETO een hoekschop waarna de bal wederom bij Hoeseb Yakob terechtkwam die van dichtbij kon binnentikken: 1-0. Tien minuten later had Ter Avest de stand kunnen verdubbelen toen hij na fraaie acties op links de bal bij de tweede paal vogelvrij kon binnenkoppen, echter zijn kopbal belandde tegen doelman De Wolf. Toch werd de stand voor de thee verdubbeld toen Tom Koelman een hoekschop knap met zijn hoofd verlengde richting de hoek: 2-0.

Na de thee bleef DETO goed voetballen en druk zetten wat al snel de 3-0 opleverde toen Ferdi ter Avest een afgeslagen hoekschop hard en laag in de hoek poeierde vanaf de rand van de zestien. Hiermee zat DETO op rozen en op de andere velden tekenden zich ook langzaam uitslagen af die gunstig zouden kunnen zijn voor de ranglijst. Nadat een doelpunt voor MASV werd afgekeurd wegens buitenspel en er met nog een kwartier op de klok druk werd gewisseld door de trainers, was het invaller Melvin Degenaar die namens DETO het spectaculairste doelpunt van de middag maakte. Degenaar kon vanaf het middenveld oprukken en schoot verwoestend hard raak via de onderkant lat: 4-0.  Hiermee schoot hij ook onbewust het doelsaldo van DETO weer in de plus. De score had in de laatste tien minuten nog hoger kunnen oplopen, echter met name Zambak en Degenaar sprongen er slordig mee om of doelman De Wolf stond in de weg.

Vanwege de voor DETO gunstige uitslagen op de andere velden was het uiteindelijk toch “eind goed al goed” en is de ploeg niet meer te achterhalen door de drie ploegen die moeten uitvechten wie er met Pelikaan rechtstreeks afdaalt naar de 1e klasse en wie er gaat strijden in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 4e divisie. DETO is na volgende week klaar en kan gaan genieten van een aantal weken rust waarna de nieuwe selectie bezig gaat met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de 4e divisie. De laatste wedstrijd van dit seizoen wordt komende zaterdag gespeeld in Oostwold (Groningen) waar DETO het reeds gedegradeerde Pelikaan S treft. Aftrap ook daar om 18.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – MASV 4-0  (2-0)

Scheidsrechter: Dennis Smit
Assistent-scheidsrechters: Romy Vermeer en Stef Verhagen
Toeschouwers: 300
Gele kaarten: Karlo Borghuis, Mert Baglar (DETO)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Hoeseb Yakob
  2. 2-0 Tom Koelman
  3. 3-0 Ferdi ter Avest
  4. 4-0 Melvin Degenaar

 

Opstelling DETO: Tim Sickman, Mert Baglar (77. Jon Vossebeld), Tom Koelman, Tim Bongers, Hans Matti, Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob, Mats Knol, Kai Wesselink (77. Ümran Zambak),  Bas Postma (71. Floris Oude Nijhuis), Ferdi ter Avest  (75. Melvin Degenaar)

Opstelling MASV: Stefan de Wolf, Yancey Baars, Eelco Mostert, Fedor Venema (63. Krijn Meeuwsen), Tijn Gerritsen, Donovan van Hesse (46. Djordy de Lonne), Baggio Roberto Wallenburg, Joey van Beukering, Stephen van Beek (77. Abdellatif El Malki), Justin Paal (46. Jonathan Opoku), Youri Rooseboom (77. Maray Vahlkamp)

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Edgar Heatcoat
Bernie's Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe