Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Walking Korfbal beleeft kick off, en Walking Tennis volgt

Aangepast korfballen voor 55-plussers.

VRIEZENVEEN – Op 21 april jongstleden is er in samenwerking met de Vriezenveense korfbalvereniging Amicitia en ZorgSaam Twenterand een kick-off georganiseerd van Walking Korfbal in Twenterand. Dit is aangepast korfballen voor 55-plussers.

Walking korfbal behoort tot de Oldstars formule, waarbij 55-plussers bestaande sporten, veilig en verantwoord kunnen beoefenen. Doordat spelregels, materialen en de begeleiding zich aanpast op de doelgroep is de sport daardoor voor velen nog steeds goed toegankelijk, waarbij de belangrijkste regel is dat er alleen mag worden gewandeld.

Sporten en bewegen goed voor vitaliteit

In 2015 is er vanuit het ABC-project, dat door ZorgSaam Twenterand geïnitieerd is, Walking Football ontstaan bij vv Voorwaarts. Beginnend met 12 deelnemers zijn daar inmiddels 31 deelnemers wekelijks in beweging en contact met elkaar. Het is een groot succes in Twenterand. Enkele ambassadeurs van deze Walking Football-groep bieden ondersteuning bij het uitrollen van meerdere Walking sports in de gemeente Twenterand. Doel is in 2023 in alle kernen een Walking sport te hebben en dat lijkt aardig te lukken.

Elke donderdagochtend Walking korfbal
Marijke Schipper van korfbalvereniging Amicitia is enthousiast geraakt om Walking Korfbal bij haar vereniging op te zetten. Met veel enthousiasme heeft zij na de sportcarrousel aangepast sporten in september vorig jaar bij DOS’37 een groep Walking korfballers weten te formeren. Deze groep korfbalt nu elke donderdag van 9.30 uur (inloop) tot 11.15 uur bij kv Amicitia op sportpark Het Midden.

Tijdens de kick-off is er extra aandacht besteed aan het doel, de aanleiding en de inhoud van Walking Korfbal. Op deze dag zijn drie nieuwe korfballers verwelkomt. Zij hebben besloten om de volgende keer wederom mee te doen. Na het actieve gedeelte op het veld, vond er een afsluiting plaats waarin de wethouder Sport (Mark Paters) nogmaals het belang van sporten en bewegen op lange termijn aangaf.

Walking Tennis komt er aan
Op woensdag 18 mei zal na voetbal en korfbal ook tennis voor 55-plussers mogelijk worden gemaakt. Dit gebeurt eveneens via de Oldstars-formule. De kick off vindt plaats bij tennisvereniging De Bosbaan in Vroomshoop. Om 09.30 uur is er een inloop met koffie en thee. Na een welkomstwoord en uitleg start om 10.15 uur een demo Walking Tennis. Om 11.30 uur wordt afgesloten met een lunch.

Het is de bedoeling dat elke woensdag een Walking Tennis training zal zijn. Vanaf 09.30 uur inloop en 10.00 uur start steeds de training, welke duurt tot 11.00 uur.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Otto Lagerfett
Das Kann Doch Nur Die Li...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe