Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vroomshoopse Maud Jansen plaatst zich voor EK Twirl in Frankrijk

Mmet haar Solo Dance en haar super X-Strut hoort Maud bij de drie besten van Nederland in haar leeftijdscategorie.

VROOMSHOOP – Vorig weekend plaatste Maud Jansen zich met twee solistische onderdelen voor het EK in Frankrijk. Met één solistisch onderdeel pakte ze het reserve ticket, een beloning voor het keiharde trainen.

Maud, die als 4 jarig meisje begon met twirlen bij ”De Harmonie Vroomshoop”, heeft verschillende gouden medailles binnen gehaald. Door haar deelname aan reguliere twirl wedstrijden, werd ze diverse keren Overijssels kampioen en een aantal keren Nederlands kampioen in de beginners klasse.  In 2018 heeft ze meegedaan in het show twirl team van de  Nederland Equipe. Dit team heeft zich destijds geplaatst voor het EK  die in Italië werd gehouden. Het team, waar Maud dus onderdeel van was, behaalde daar een prachtige tweede plek.

Twee jaar geleden is Maud gaan trainen bij ‘Liberation’ in Lelystad om zo haar twirlvaardigheden nog verder te ontwikkelen, maar bleef als coach actief bij De Harmonie.
Door gedisciplineerd en keihard te trainen heeft Maud zich in twee jaar tijd weten te plaatsen in de kampioensklasse om zo te deelnemen aan de selectie voor het EK.

Op deze selectie behoorde ze met haar Solo Dance en haar super X-Strut bij de drie besten van Nederland in haar leeftijdscategorie. Met deze onderdelen mag ze nu Nederland gaan vertegenwoordigen in Frankrijk. Met het onderdeel 1-baton wist ze het reserve ticket voor haar te winnen.

Het EK Twirlen zal plaatsvinden van 14 t/m 17 april in Sélestat in Frankrijk. Voor Maud zal het de komende weekenden keihard trainen worden. Buiten haar gewone trainingen wordt er ook van haar verwacht dat ze aan de verplichte bondstrainingen  deelneemt en de daarbij behorende verplichte wedstrijden. Deze vinden allemaal plaats in het Westen van het land.

Voor Maud komt er een droom uit!  Het is jammer dat de twirlsport nog een vrij onbekende sport is, vooral aan deze kant van het land. De Harmonie is ontzettend trots dat Maud Nederland mag vertegenwoordigen op het EK.

Wil je toch ook een keer zien hoe het twirlen eruit ziet , kom gerust kijken of neem contact met ons op.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Stemmingmakers
De Hemel Is Voor Ons Dic...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe