Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen VVD over verkeersveiligheid Oostermaatweg

VRIEZENVEEN –  Recent is er opnieuw een verkeersongeval met veel schade geweest op de kruising Oostermaatweg/Horstweg. Op de wegen Westermaatweg, Oostermaatweg met al hun kruisingen maar in het bijzonder met de Horstweg hebben geregeld ongevallen plaatsgevonden. Meermaals in het verleden maar ook onlangs zoals vandaag en op hetzelfde kruispunt vorige week dinsdag. Dit is dit jaar al minstens drie voorzover wij weten.

Dit komt deels door de weggebruiker zelf die zich niet aan de maximum snelheid van 60 km houdt maar komt ook door toegenomen verkeersdrukte op de Boslandweg, Horstweg en Walstraat sinds de aanleg van de Rusluieweg. De Boslandweg, Horstweg en Walstraat worden gebruikt door sluipverkeer vanaf de Rusluieweg en waar deze plattelandswegen kruisen met de Oostermaatweg, gaat het mis. Ook het toegenomen verkeer door de zandwinning draagt niet bij aan de verkeersveiligheid.

Steeds is de schade groot aangezien het hier over het algemeen met grote snelheden gaat. De wegen zijn recht, afgelegen en nodigen daardoor uit om hard te rijden. Naast materiële schade is persoonlijk letsel aan de orde en er zijn zelfs doden te betreuren. De VVD vindt dat hardrijders moeten worden bekeurd en pleit voor betere handhaving.

Daarnaast zijn naar mening van de VVD de kruisingen bij de Oostermaatweg relatief eenvoudig veiliger te maken.
De VVD vindt dat hier maatregelen op zijn plaats zijn en we hebben daarom de volgende vragen:

1) Kunt u cijfers produceren omtrent het aantal ongelukken op deze wegen in de omgeving rond de Oostermaatweg en aangeven of er schade en/of persoonlijk letsel mee gemoeid was?
2) Wat gaat het college doen om de maximumsnelheid op de Oostermaatweg te handhaven?
3) De zogeheten haaientanden bij de kruisingen op de Oostermaatweg zijn afgesleten en slecht zichtbaar. Is het college bereid deze op korte termijn opnieuw te schilderen? En kan het college aangeven wanneer dat zal zijn?
4) Is het college bereid om in één moeite door zogeheten zigzagstrepen bij deze kruisingen aan te brengen? Zo wordt voor het verkeer nog duidelijker dat het om voorrangskruisingen gaat. Zo niet, waarom niet?
5) In de Almeloseweg zitten snelheid beperkende ribbels in de bocht onder aan de afrit. Is dit een optie of zelfs drempels om de snelheid in te dammen?
6) Welke maatregelen zijn voor het college nog meer mogelijk om de drie kruisingen bij de Oostermaatweg veiliger te maken?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Henk Wijngaard & Silvia ...
De Weg Naar Geluk
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe