Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PvdA/GroenLinks over spoorlijn Almelo-Mariënberg

De fractie PvdA/GL stelt  vragen over de mogelijkheid van batterijtreinen op het traject Almelo – Mariënberg.

TWENTERAND – In de Statenvergadering d.d. 20 juni 2018 is de motie “Elektrificatie spoorlijnen, met name Almelo – Mariënberg” unaniem aangenomen. In de overwegingen van deze motie is opgenomen dat de spoorverbinding Almelo – Mariënberg het enige traject is dat in de directe invloedsfeer van de provincie Overijssel ligt. Bovendien wordt aangegeven dat door de reizigersvereniging ALMA veelvuldig aandacht is gevraagd voor elektrificatie van de eerder benoemde spoorverbinding en er veelvuldig klachten zijn over de huidige dieseltreinen.

Gedeputeerde Staten is met deze motie verzocht om voor 1 januari 2019 een plan van aanpak en investeringsvoorstel te realiseren. Ondertussen is er in de commissie verkeer en vervoer, d.d. 24 maart 2021, gesproken over elektrische treinen die voorzien zijn van batterijen (batterijtreinen). Uit deze commissie komt naar voren dat Gedeputeerde Boerman, gesteund door de ROKOV, toezegt medewerking willen verlenen aan een door ProRail geïnitieerde pilot inzake batterijtreinen.

Op basis van voorgaande heeft de fractie PvdA GroenLinks Twenterand een aantal vragen aan het college:

1. Deelt het college de mening van de fractie van de PvdA GroenLinks dat, met betrekking tot de verbindingslijn Almelo – Mariënberg, batterijtreinen een mooie (tussen)oplossing of zelfs een goed alternatief is voor elektrificatie van deze verbindingslijn?

2. Is het College bereid om het gesprek met Gedeputeerde Staten aan te gaan over, en zich in te zetten voor deelname aan de pilot inzake batterijtreinen voor de verbindingslijn Almelo – Mariënberg?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Bonnie St. Claire
Jij Bent Niet Alleen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe