Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over inwonersparticipatie

De functie wordt opnieuw – voor een jaar – ingevuld.

TWENTERAND – GemeenteBelangen Twenterand hecht grote waarde aan inwonersbetrokkenheid en participatie. Het is niet voor niets dat de coalitiepartijen enkele jaren geleden een functie hebben gecreëerd zijnde ‘Inwonersparticipatie’.  Maar de functie is inmiddels al een tijdje vervallen en wordt ook niet meer ingevuld.  Waarom niet?

Het college antwoordt als volgt:

De conclusie dat het college deze functie heeft geschrapt en daarover de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd,  is niet juist.  De functie waarover u spreekt had een tijdelijk karakter voor de duur van drie jaren (besluitvorming door de raad in de kadernota 2020) en is in de afgelopen jaren een functie geworden die door inwoners, ondernemers en partners van grote waarde is gebleken.
De adviseur inwonersbetrokkenheid heeft, op zijn eigen initiatief, een baan elders geaccepteerd. Omdat het college, evenals inwoners, ondernemers en partners grote waarde hecht aan de functie adviseur inwonersparticipatie zijn wij voornemens vanuit het budget “bestemmingsreserve personeel” deze functie, tijdelijk voor de duur van één jaar, opnieuw in te vullen. De werving- en selectieprocedure daarvoor loopt inmiddels.
De nieuwe medewerker zal in de loop van het jaar ook, samen met de dorpsraden/verzoekers van inwonersinitiatieven, zorgdragen voor een evaluatie zodat helder wordt wat de structurele behoefte is en hoe die rol precies moet worden vormgegeven en ingevuld. De evaluatie zal de raad handvatten bieden om een keuze te maken of en hoe deze rol structureel moet worden ingevuld.

Door deze functie opnieuw voor de duur van een jaar in te vullen zal de evaluatie behulpzaam zijn bij de keuze aan de raad om voor deze rol al dan niet structurele middelen beschikbaar te stellen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe