luister live
Search

Voorwaarts verliest maar handhaaft zich in 4e klasse

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit jaar.

DEDEMSVAART – Zaterdag 18 mei speelt Voorwaarts 1 hun voorlaatste wedstrijd van deze competitie in en tegen Avereest 1.

Als de wedstrijd begint zien we al snel de intenties van Avereest. Er wordt veel energie in de wedstrijd gestopt waardoor er meteen al een hoog tempo in de wedstrijd zit. Voorwaarts probeert druk te zetten op de tegenstander, maar die weet daar zo nu en dan goed onderuit te voetballen.

Voorwaarts wordt op eigen helft onder druk gezet in de opbouw en na een klein kwartier spelen is het Bjorn Wessels die de bal niet goed kwijt kan aan zijn medespelers. Bjorn vergist zich in de agressie en snelheid van zijn directe tegenstander Sven Joosse en raakt de bal kwijt. Sven houdt overzicht en lobt de bal onhoudbaar over Alen Toprackan. 1-0

Vanaf dit moment gaat Avereest iets verder achteruit spelen, zonder agressie in de duels te verliezen. Dat zorgt ervoor dat Voorwaarts tot over de middellijn prima speelt, maar in de buurt van het 16-metergebied tegen een muur aan loopt.

Toch krijgt Voorwaarts nog een paar mogelijkheden, waaronder een schot van Jordy Harms dat over het doel verdwijnt en een matige aanname van Bernd Bove na een prima aanval, waardoor de kans verloren gaat.

Avereest laat zich enkele malen counterend zien en is daarbij erg gevaarlijk.

Na zo`n 35 minuten wordt Wout Roelofs vervangen na een blessure en komt Mauro Slatius in het veld. Hierdoor gaat Voorwaarts iets anders voetballen, maar veel kansen levert dat niet op.

De ruststand wordt dan ook met een 1-0 stand bereikt.

Voorwaarts wisselt aanvallend door Kilian Ekkel in het veld te brengen voor Bjorn Wessels en gaat op het gehele veld 1 op 1 spelen. Dit zal zeker voor Avereest, met de snelle mensen, kansen opleveren, maar Voorwaarts moet een doelpunt maken en zal dus risico moeten nemen aangezien doorvoetballen zoals de 1e helft nagenoeg geen grote kansen heeft opgeleverd.

Het heeft effect op de wedstrijd want het eerste kwartier is vooral Voorwaarts in balbezit en zien we toch wat onzekerheid bij Avereest. Ondanks het vele balbezit krijgt Voorwaarts maar weinig echte kansen en begint Avereest wat meer uit hun schulp te kruipen.

Ook de tegenstander heeft de ruimtes achter de verdediging gezien en brengen de razendsnelle Dawit Baauw in de ploeg. Deze bezorgt Thomas Olsman het nodige werk, maar met kunst en vliegwerk weet de achterhoede van Voorwaarts toch stand te houden.

De kansen voor Avereest zijn groot door de ruimtes die er geboden wordt, terwijl Voorwaarts erg hun best moet doen om tot kansen te komen. We zien een afstandsschot van Julian Slot goed gepakt worden door de sterke keeper van Avereest. Meerdere voorzetten van Mauro Slatius worden bijna allemaal onschadelijk gemaakt door de attente keeper en Yarnick Boertje schiet een bal met zijn chocoladebeen net voorlangs de kruising.

Na 83 minuten spelen weet Avereest een corner tot doelpunt te promoveren en zit de wedstrijd erop. 2-0 wordt de eindstand in een wedstrijd die 2 ploegen liet zien die niet veel voor elkaar onder doen, maar waar het spelbeeld van de gehele wedstrijd bepaald werd door het 1e doelpunt.

Op basis van kansenverhouding heeft Avereest verdiend gewonnen, maar op basis van veldspel had Voorwaarts zeker een punt verdiend.

Na de wedstrijd blijken de andere uitslagen dusdanig te zijn, dat Voorwaarts niet meer op de degradatieplekken kan komen. Hierdoor kan Voorwaarts zijn vizier richten op de nacompetitie- promotiewedstrijd van zaterdag 1 juni.

Opstelling:   A. Toprackan, C. Sickman, B. Wessels (K. Ekkel), S. Scherphof, T. Olsman, L. Bove, Y. Boertje, W. Roelofs (M. Slatius), B. Bove, J. Harms, J. Slot