luister live
Search

Valse competitiestart voor DETO bij Eemdijk

Volgende week komt SDV Barneveld naar Vriezenveen . Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – Voor DETO begon dit seizoen de competitie met een uitwedstrijd naar Bunschoten Spakenburg, alwaar de derde club van het vissers- en voetbaldorp, vv Eemdijk de tegenstander was. De ploeg die vorig seizoen alleen van DETO twee keer had verloren en dat deze middag recht wilde gaan zetten door goed aan de competitie te beginnen. Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is altijd spannend want iedereen is vol verwachting en benieuwd hoe de krachtsverhoudingen in een nieuwe competitie liggen, hoewel dit vaak pas na een speelronde of tien echt duidelijk begint te worden.

DETO hoofdtrainer Jürgen Schefczyk begon met een opstelling zonder verrassingen ten opzichte van de laatste oefenwedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten geblazen en gaandeweg de eerste helft bouwde DETO een veldoverwicht op waarbij het de wedstrijd met name op het middenveld dicteerde en de ploeg volop balbezit had. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. De eerste echte grote mogelijkheid diende zich na 20 minuten aan toen Coplan Soumaoro het eindstation was van een fraai opgezette aanval maar de bal uiteindelijk op de lat mikte. Ook in de fase daarna volgden wel wat speldenprikjes, maar veel verder dan de zestien lieten de fysiek sterke ‘Diekers’ DETO niet komen. Kort voor rust was het de thuisploeg die gevaar stichtte toen een hoekschop zomaar voor alles en iedereen voor het doel langs draaide maar gelukkig voor DETO naast het doel belandde.

In de tweede helft was het aanvankelijk DETO wat de klok sloeg. Zo waren er wat mogelijkheden voor Hans Matti en ook een vrije trap van Karlo Borghuis miste de zuiverheid om echt gevaarlijk te worden. Met nog een half uur op de klok leek de thuisploeg op voorsprong te komen, echter het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd. Kort daarna twee grote kansen voor DETO waarbij Postma tot twee keer toe net tekort kwam om de voorzet binnen te werken.

De voorsprong van DETO kwam er uiteindelijk toch toen Diego van der Weide naar binnen kwam en hard uithaalde waarbij de bal onderweg werd getoucheerd en zomaar in de verre hoek verdween: 0-1. Met nog ruim 10 minuten op de klok had Kai Wesselink de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen hij van dichtbij kon uithalen, echter zijn inzet vloog net over de kruising. DETO had inmiddels twee keer gewisseld wat het spelbeeld uiteindelijk niet ten goede kwam.

De druk op de verdediging van Eemdijk werd wat minder waardoor de groen-witten meer en meer opportunistisch de lange bal konden gaan spelen richting de spitsen. Dit leidde tot een aantal goede mogelijkheden, echter DETO doelman Roberto Stopel redde een aantal keren op uitstekende wijze. Vijf minuten voor tijd leidde het Eemdijk offensief tot een ongelukkige handsbal van DETO op de rand van de zestien, waarna Jesper van Dalen de bal onhoudbaar achter Stopel krulde: 1-1. En daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld van invaller Justin Ruizendaal kopte in de slotminuut een vrije trap binnen en zorgde ervoor dat zijn ploeg er alsnog met de volle buit vandoor ging, DETO beteuterd achterlatend.

DETO, dat deze middag uitstekend voetbal liet zien, echter ook verzuimde om echt door te bijten op de beslissende momenten, waarna het door een aantal hectische momenten in de slotfase zomaar na 90 minuten met lege handen stond,  daar waar DETO vijf minuten eerder dacht de buit binnen te hebben. Voor de neutrale kijker had een 1-1 eindstand meer recht gedaan aan de wedstrijd, echter zo werkt het niet in de voetballerij en dat is maar goed ook en dat houdt het ook leuk, deze keer voor de gastheren.

De kop is eraf en volgende week kan DETO hopelijk deze zure nederlaag wegspelen als SDV Barneveld naar Vriezenveen komt. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.