Close this search box.
luister live
Search

Twee strafschoppen kostten DOS’37 de zege in Wierden

WIERDEN –  In Wierden leek DOS’37 in de derby tegen SVZW af te stevenen op een sensatie. De fantastische treffer van Wout Kikkert was toch niet genoeg. Twee strafschoppen binnen drie minuten in de slotfase kantelde het duel, waardoor de gastheren diep in blessuretijd alsnog wonnen met 3-1.

Het team van trainer Jeroen Niks begon sterk aan het duel. Door vroegtijdig te storen op de helft van SVZW werd het de tegenstander moeilijk gemaakt. De thuisploeg moest toezien, dat DOS’37 meer dan gelijkwaardig was in de eerste helft. De Vriezenveners kregen in de achttiende minuut de kans om op voorsprong te komen. De omhaal van Maarten Slomp uit een voorzet van Hidde Boers werd door doelman Julian Bakker nipt gekeerd, maar de bal sprong wel in het veld terug. Menno Kamphuis dacht te profiteren, maar zijn inzet werd door de verdediging geblokt.

Het spel golfde daarna op en neer. Het publiek genoot van de spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Grote kansen ontstonden niet meer. Als Menno Kamphuis enkele minuten voor rust in het strafschopgebied geraakt werd door de doelman, zag arbiter Wijnand Rutgers daar geen overtreding in. SVZW zette nog wel de nodige druk, maar de verdediging van de gasten hield stand. Beide teams gingen doelpuntloos de catacomben in voor de thee.

In het tweede gedeelte namen de mannen van Philip Agteres direct weer het initiatief zonder een resultaat te boeken. DOS’37 voetbalde zich onder die druk uit en kwam daardoor op voorsprong. Ronald te Morsche zag zijn schot via de vingertoppen van de doelman op de paal uiteen spatten, maar het leverde wel een hoekschop op. Tom Smoes bezorgde vervolgens de bal precies op het hoofd van Wout Kikkert, die fantastisch en snoeihard raak kopte: 0-1. Even later werd het schot van Smoes ook nog gepareerd door doelman Bakker.

SVZW zag diverse doelpogingen mislukken. De inzetten van Bas ter Hogt en Jesper Middelkamp werden door doelman Nitert onschadelijk gemaakt of hij kreeg de hulp van het aluminium. Nadat in het strafschopgebied door Martijn Olde Olthof de bal met de hand werd geraakt en Tom Smoes drie minuten later zijn tegenstander aan tikte, kreeg het duel plotseling een andere wending. Het waren twee onnodige, maar terechte strafschoppen. Bas ter Hogt pakte die presentjes graag uit en schoot raak: 2-1.

DOS’37 speelde alles of niets. Eerst werd er een strafschop geclaimd na hands, maar de arbiter wuifde de overtreding weg, Lars Kikkert zag even later zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. SVZW trok zich terug op de eigen helft om de voorsprong over de streep te trekken. Als in de 96e minuut nog door de gasten een hoekschop genomen mocht worden, ging ook doelman Nitert mee als extra aanvaller. De afgeslagen bal werd opgepikt door Yessin Maskoul, die Jesper Middelkamp voor het lege doel bediende. De laatste kon voor de statistieken simpel de eindstand op 3-1 bepalen.

SVZW – DOS’37: 3-1 (0-0)

Score:
54′ Wout Kikkert 0-1, 82′ Bas ter Hogt 1-1, 84′ Bas ter Hogt 2-1, 96′ Jesper Middelkamp 3-1.