Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Teleurstellend gelijkspel DETO bij hekkensluiter Noordscheschut

Dinsdag  kan DETO wat rechtzetten als de ploeg op bezoek gaat in Putten om te spelen tegen SDC. Aftrap in Putten om 20.00 uur.

NOORDSCHESCHUT – DETO reisde zaterdagmiddag af naar Drenthe om in de gelijknamige plaats te voetballen tegen Noordscheschut. Waar DETO een uitstekend seizoen draait en bovenin de middenmoot bivakkeert, staat Noordscheschut al vrijwel het hele seizoen onderaan en had het tot deze middag slechts 8 punten verzameld.

Dat het gezegde “april doet wat hij wil” deze maand van toepassing is, werd zaterdagmiddag duidelijk. Waar een week geleden de supporters zonder jas de wedstrijd heerlijk in de zon konden kijken, daar raasde deze middag in de eerste minuten van de wedstrijd een sneeuwbui over het koude sportpark “Meulewieke”. En van de wedstrijd werden de DETO volgers deze middag ook niet warm. DETO trainer Hennie in ’t Hof had Hans Matti deze middag buiten de basis gelaten omdat Matti de afgelopen week wegens ziekte niet had kunnen trainen. Voor hem in de plaats speelde Coplan Soumaoro.

DETO kreeg de gewenste vroege openingsgoal deze middag op een presenteerblaadje toen een verdediger van de gastheren een hoge bal ongelukkig terugkopte, waarna Tom Koelman deze vogelvrij staand achter doelman Boertien kon binnenkoppen: 0-1. Het DETO publiek ging er eens even goed voor zitten en wie dacht dat DETO wel even zou weglopen in Noordscheschut kwam bedrogen uit. De gastheren streden fanatiek en vol overgave voor iedere meter gras en speelden een soort kick and rush voetbal. Lange ballen naar spits Nick Koster en dan hopen dat de bal een keer goed valt waarbij ook de fysieke duels niet werden geschuwd zonder dat men echt over het randje ging. Het spel van DETO werd na de voorsprong en goede openingsfase van de wedstrijd minder en de ploeg ging steeds slordiger spelen. Noordscheschut was op het half uur dichtbij de gelijkmaker toen de bal via een DETO speler via de lat achter de lijn caramboleerde. Een paar minuten later had Ferdi ter Avest de wedstrijd kunnen beslissen, echter zijn lob ging helaas voor DETO net over.

Na de thee schakelden de Drenten nog een tandje bij en bleven terecht geloven in een resultaat. Op het uur was er al even dreiging toen een van de spitsen geheel vrijstaand de bal naast het DETO doel schoot, echter even later met nog 20 minuten op de klok was het wel raak voor Noordscheschut. Robert Jan Hamberg kon vanaf links aannemen en joeg de bal hard in de verre hoek en liet Stopel kansloos: 1-1. En vanaf dat moment was alles weer mogelijk en ging de thuisclub op jacht naar meer. Echter DETO was nog het dichtst bij de winst toen Coplan Soumaoro in de 80e minuut de lat raakte na een scrimmage in de zestien. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en vierden de “Schutters” het dik verdiende punt als een overwinning, waar er bij DETO vooral teleurstelling en chagrijn was.

Komende dinsdag al kan DETO wat rechtzetten als de ploeg op bezoek gaat in Putten om te spelen tegen SDC. Aftrap in Putten om 20.00 uur.

Wedstrijdgegevens  Noordscheschut – DETO Twenterand

Toeschouwers: 150

Scheidsrechter: De heer R. de Wit

Assistent scheidsrechters:  De heren Y.Q. Heeren en G. van Eerde

Gele kaarten: Sten Knol (DETO) / Ton Kamping (Noordscheschut)

Scoreverloop:

  1. 0-1 Tom Koelman
  2. 1-1 Robert Jan Hamberg

 

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol  Tim Bongers, Karlo Borghuis (85. Hans Matti), Coplan Soumaoro, Tim Pothast (66. Bas Postma), Hoeseb Yakob,  Kai Wesselink, Ferdi ter Avest

Opstelling Noordscheschut:

Roy Boertien, Jesse Steenbergen, Ton Kamping, Robin Sikken, Damian Smand, Kevin van Dalen, Danny Kiekebelt, Lauren Lanning, Mees Vos (90+5 Ramon Brakel), Nick Koster, Robert Jan Hamberg (79. Rijnald Vos)

Foto: John van  Mill

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Het Radi Ensemble
Kom Weer Naar M'n Eiland
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe