Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Talen en Fokkert aan de leiding

Op donderdag 2 juni start damclub Witte van Moort met de jaarlijkse zomercompetitie.

WESTERHAAR – Traditioneel wordt in de lente het Overijssels kampioenschap dammen gespeeld. Na een afwezigheid van twee jaren staat het toernooi dit jaar weer op de agenda. De laatste jaren is Westerhaar het centrum waar de wedstrijden plaatsvinden.

Afgelopen zaterdag werden de eerste wedstrijden afgewerkt in categorie C. Gerrit Talen staat na twee wedstrijden verrassend aan de leiding. De Westerhaarder die nog maar één jaar damt, won in de ochtendronde van regerend Nederlands kampioen Gert Brink uit Dedemsvaart. Brink dacht schijfwinst te forceren, maar vergat dat Talen een combinatie naar dam kon nemen. Talen maakte de partij vervolgens vakkundig af.

In de middagronde speelde Talen tegen Willem Fokkert uit Hellendoorn. Fokkert won in de ochtendronde van Bennie Lawant uit Westerhaar. In een partij waarin het evenwicht niet werd verbroken, werden de punten gedeeld. Willem Fokkert is hierdoor medekoploper. Gert Brink en Bennie Lawant speelden in de tweede ronde remise tegen elkaar.

Op zaterdag 4 juni krijgt het toernooi een vervolg. Ook zal er dan in categorie A worden gestart met het toernooi.

Start zomercompetitie damclub Witte van Moort

Op donderdag 2 juni start damclub Witte van Moort met de jaarlijkse zomercompetitie. Deze zal gespeeld worden op donderdagavonden in de maanden juni, juli en augustus. Per avond kan met 2 partijen spelen. De eerste ronde start om 20.00 uur en de tweede ronde om 21.00 uur. Er wordt gespeeld met een tempo van 20 minuten per speler plus 5 seconden per zet. Het toernooi staat open voor leden en niet-leden en er zijn weer mooie prijzen te winnen. Deelnemers dienen zich uiterlijk een kwartier voor aanvang van een speelronde aan te melden. Er wordt gespeeld in het clubhuis aan de Asterstraat 28 in Westerhaar.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe