Close this search box.
luister live
Search

Sterk begin Sportlust in nieuwe competitieseizoen

VROOMSHOOP – Op een zonnige zaterdagmiddag, klokslag 14:30, trapten Sportlust en ASV Aadorp af op sportpark De Bosrand voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een degelijke voorbereiding in de beker, was het eindelijk tijd om weer in de competitie aan de slag te gaan. Sportlust liet meteen zien waar het toe in staat is en domineerde vanaf het begin met verzorgd en aanvallend voetbal.

Het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. In de 13e minuut volgde een prachtige aanval, opgezet van achteruit. Steijn ten Brinke leverde een splijtende pass af op Simon Spoor, die koelbloedig afrondde en de 1-0 op het scorebord zette. Sportlust bleef de bovenliggende partij, met aan beide kanten kleine kansen. Vlak voor rust werd de voorsprong verder uitgebreid toen Tim Spoor met een krachtige kopbal de 2-0 binnenschoot.

Na de rust kwam ASV Aadorp scherper uit de kleedkamer en zette de ploeg meer druk, al leidde dat in eerste instantie niet tot grote kansen. Toch was het Sportlust dat opnieuw toesloeg. Na een ongelukkige uitverdediging van ASV, haalde Steijn verwoestend uit van afstand. De keeper verkeek zich op het schot, waardoor de bal in de korte hoek verdween: 3-0.

Toch was de spanning nog niet uit de wedstrijd verdwenen. ASV Aadorp schakelde snel om en wist binnen enkele minuten twee keer toe te slaan via counters. Eerst werd het 3-1, en niet veel later volgde de 3-2, wat zorgde voor een zenuwslopende slotfase. Sportlust kwam echter niet meer in gevaar en trok de overwinning over de streep.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen DVC Dedemsvaart, waar Sportlust hoopt de goede start een vervolg te geven.