luister live
Search

Sportlust wint op bezoek in Lettele

Sportlust ontvangt a.s. zondag om 14.00 uur koploper VV Holten.

LETTELE – Tijdens het midweekse programma waarin de gehele competitie in actie kwam mocht Sportlust op bezoek bij VV Lettele. Op met afstand de mooiste grasmat van de competitie wist Sportlust uiteindelijk met 3 – 1 te zegevieren.

In de 1e helft kwam vooral de spanning het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Sportlust moest nog een paar puntjes sprokkelen om zich definitief veilig te spelen, Lettele was nog net een paar punten meer nodig. In een rommelige 1e helft was het Lettele dat de meeste halve kansjes wist te creëren. Dit deden ze vooral middels lange ballen richting de lange heren voorin, op twee hachelijke momenten na wist Sportlust verder niet in gevaar te komen.

Sportlust kwam de 2e helft aanzienlijk beter voor de dag. Al na enkele minuten kwam Sportlust in kansrijke positie toen Dennis Jozic na verlengen van Toon van Dam de keeper wist te omspelen, op de doellijn stonden inmiddels al te veel spelers om alsnog zijn poging te pareren.

In de 55e minuut werd Dennis binnen het strafschopgebied gevloerd waarna Coen Sickman de strafschop wist te verzilveren.

Tien minuten later verdiende Sportlust een minstens zo duidelijke strafschop toen Dennis opnieuw werd neergehaald maar de leidsman uit Apeldoorn vond twee stuks teveel van ‘t goede.

In de 68e minuut wist Lettele via een kopbal op gelijke hoogte te komen waarna Dennis via de rebound op een afstandsschot van Tim Spoor twee minuten later Sportlust alweer op voorsprong wist te brengen.

Sportlust mocht Frank Dubbink danken dat het niet opnieuw een tegentreffer moest incasseren, met een sublieme redding wist hij de bal net buiten de palen te houden.

Toen in de blessuretijd Dennis vanaf zeven meter nogmaals kon aanleggen was de 1 – 3 en daarmee de drie punten een feit.

Sportlust ontvangt a.s. zondag om 14.00 koploper VV Holten.