luister live
Search

Sportlust wint eerst bekerwedstrijd bij SC Enschede

Volgende week wacht thuis de volgende bekerwedstrijd:  DES uit Nijverdal.

ENSCHEDE – Sportlust heeft haar eerste bekerwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op bezoek bij SC Enschede stond er na het laatste fluitsignaal een 2-3 eindstand op het scorebord.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk. De gastheren lieten de bal aan de bezoekers en het was aan Sportlust om het spel te maken. Die lukte bij vlagen aardig waar op het middenveld vaak de vrije man werd gevonden. Na een kleine twintig minuten spelen werden de eerste kansen dan ook gecreëerd maar het vizier stond nog niet op scherp waardoor het ruim een half uur duurde totdat het veldoverwicht werd verzilverd. Spits Wout Botter werd diep gestuurd en hij leg de bal goed breed op de meegelopen Simon Spoor die voor open doel kon binnen tikken. Vlak hierna zag Tim Spoor na een afgeslagen corner zijn inzet uit de benedenhoek worden getikt. SC Enschede loerde voornamelijk op de omschakeling en werd hieruit dan ook een keer gevaarlijk maar doelman Lars Gritter redde knap. Hierdoor werd er gerust met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft was er een minder goed spelend Sportlust zichtbaar. Sportlust had het vooral moeilijk om de rust in de ploeg te houden. Desondanks werd de voorsprong al wel na vijf minuten spelen verdubbeld. Tim zag zijn indraaiende voorzet door een speler van SC Enschede worden beroerd waardoor de bal over de doelman in het doel belandde. Vlak hierna werd de marge weer teruggebracht tot één nadat de thuisploeg na een wat ongelukkige overtreding een strafschop kreeg. Halverwege de tweede helft vergrote Sportlust wederom de voorsprong nadat een hoekschop van Tim in eigen doel werd gekopt. Het duurde echter wederom niet lang totdat de spanning weer terug in de wedstrijd kwam. Dit keer via een indirecte vrije trap die werd getoucheerd door een speler van Sportlust. In de fase die hierop volgde kreeg Sportlust een keer of vijf een uitgelezen mogelijk om de vierde van de middag te maken maar keer op keer werd dit verzuimd. Hierdoor werd er afgefloten met een 2-3 eindstand op het scorebord.

Volgende week wacht de volgende bekerwedstrijd. Voetbalvereniging DES uit Nijverdal is dan de tegenstander voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op Spotpark de Bosrand.