Search

Sportlust wint eenvoudig van Ulu Spor

Al met al een verdiende overwinning van een jeugdig Sportlust.

VROOMSHOOP – Zondagmiddag stond voor de mannen van hoofdtrainer Ruud Bruns de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Ulu Spor uit Zwolle op het programma.

Nadat de gasten tien minuten later dan gepland ook aan de aftrap verschenen kon de wedstrijd beginnen waarbij Sportlust gelijk liet zien wat de bedoeling was deze middag. Middels een snelle voorsprong via een vlotte aanval die via Dennis Jozic bij Joppe Wekamp terecht kwam en na drie minuten spelen stond de voorsprong voor Sportlust op het scorebord.

Hierna werden de Vroomshoopers wat slordiger en ging het volledig onnodig op zoek naar de moeilijke oplossingen. Toch was het Sportlust dat eenvoudig na een kwartier spelen de voorsprong verdubbelde toen uitblinker Toon van Dam de 2-0 op het scorebord wist te brengen.

Kort hierna wist ook Dennis zijn doelpunt te maken, Joppe wist hem knap vrij te spelen en met een knappe actie wist hij na twintig minuten de wedstrijd al in het slot te gooien.

Hierna werd Dennis gelijk naar de kant gehaald voor A-Junior Luuk Bruins die verdienstelijk inviel en met zijn eerste balcontact direct de 4-0 wist te maken. Nog voor rust wist Sportlust nog verder uit te lopen op de gasten uit Zwolle. Eerst was het Joppe die zijn tweede maakte na een goede voorzet van Toon, hierna maakte ook Luuk zijn tweede door via de binnenkant van de paal raak te schieten na voorbereidend werk van Tim Spoor. Zo was vlak voor rust de 6-0 voorsprong een feit en leek Sportlust onbedreigd na de thee te gaan.

Toch was het Ulu Spor wat vlak voor rust de laatste treffer wist te maken na slecht verdedigend ingrijpen aan Vroomshoopse kant. Een overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied waarna doelman Frank kansloos was bij de strafschop die daarop volgde.

Na rust speelde Sportlust in een veel te laag tempo en leken de Vroomshoopers het wel goed te vinden. Toch was het Dinand Hankamp die na een 4 tegen 1 situatie de 7-1 tussenstand mocht noteren na voorbereidend werk van Tim. Tien minuten later was het diezelfde Tim die gestopt werd middels een overtreding in het strafschopgebied. De arbiter van dienst gaf terecht een strafschop die helaas werd gestopt door de doelman.

Vlak voor tijd was het Ulu Spor die het scorebord voor het laatst deed verspringen; door weer half ingrijpen van de gastheren was het de linksbuiten die simpel kon binnenschuiven.

Al met al een verdiende overwinning van een jeugdig Sportlust. Aanstaande donderdag staat de midweekse speelronde in en tegen Lettele op het programma waar thuis met 5 – 2 van werd gewonnen eerder dit seizoen.