luister live
Search

Sportlust verliest eerste bekerwedstrijd

Volgende week woensdag de herkansing wanneer Sportlust mag aantreden tegen derdeklasser Markelo.

VROOMSHOOP – Zondagmiddag stond de eerste bekerwedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma. De Vroomshopers mochten onder zomerse weersomstandigheden aantreden tegen Haarle, van wie Sportlust afgelopen seizoen tweemaal verloor in de competitie.

Sportlust was redelijk begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen, maar begon dramatisch aan de eerste officiële wedstrijd. Al binnen 32 seconden kwamen de bezoekers op een voorsprong door een miscommunicatie bij de Vroomshopers achterin. Sportlust werd hiermee wel wakker geschud en reageerde zodoende ook weer snel. In de 11e minuut werd de stand namelijk weer gelijk getrokken doordat Dennis Jozic koeltjes af maakte op aangeven van een lange pass van Anthony van Duiven. Echter, was dit ook weer van korte duur. In de 17e minuut werd het immers al weer 1-2 nadat een aanvaller van Haarle ongestoord een actie naar binnen mocht maken vanaf rechts en hij de bal onderkant lat in het doel schoot. Dit was tevens de ruststand.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar Sportlust wel. Het was namelijk ook na rust binnen een minuut weer raak voor de uitploeg. Via een aanval over rechts werd een lage voorzet binnengelopen bij de tweede paal, 1-3. Sportlust maakt het zichzelf hiermee onnodig lastig door tweemaal niet geconcentreerd het veld op te stappen, een probleem wat zich de laatste jaren vaker heeft voorgedaan.

De Vroomshopers moesten dus op zoek naar een snelle aansluitingstreffer om de wedstrijd nog spanning te geven. En dat gebeurde. Linksback Anderson Lusseveld kwam enkele minuten na rust vanaf punt zestien in schietpositie en schoot de bal met volle overtuiging in de linkerbovenhoek.

Maar ook ditmaal was de vreugde van korte duur. Al binnen vier minuten werd de achterstand weer vergroot naar twee doelpunten als gevolg van een scrimmage in het vijfmetergebied van de thuisploeg; 2-4. Na dit doelpunt wist Sportlust niet meer terug in de wedstrijd te komen. In minuut 87 werd bij de 1e paal in de korte hoek binnengeschoten na wederom een lage voorzet, ditmaal via de linkerzijde van Haarle. Sportlust wist nog wel wat terug te doen, nadat Tim Spoor met een typerende actie naar binnen de bal diagonaal buiten bereik van de doelman wist te krullen. Eindstand, 3-5.

Het was een wedstrijd die voornamelijk door concentratieproblemen verloren werd. Volgende week woensdag de herkansing wanneer Sportlust mag aantreden tegen derdeklasser Markelo.