Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Sportlust 1 gaat voetballen op zaterdag

Sportlust begint volgend seizoen aan de volgende stap in haar 73-jarige bestaan.

VROOMSHOOP – Vanaf het seizoen 2023-204 gaat Sportlust 1 deelnemen aan de zaterdagcompetitie. De overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal is een landelijke trend en gaat dus ook aan Sportlust Vroomshoop niet voorbij. Voor aanvang van het lopende seizoen hebben landelijk 53 verenigingen met hun 1e elftal de overstap van de zondag naar de zaterdag gemaakt. Voor het komende seizoen hebben reeds 24 clubs aangegeven dezelfde overstap te gaan maken. Het is een uitvloeisel van een maatschappelijke verandering dat met name de jongere generatie de zondag anders wil besteden dan met sporten.

De zaterdag is hiervoor meer in trek en ook bij Sportlust is in de afgelopen jaren de wens om op zaterdag te voetballen steeds sterker geworden. Ter voorbereiding op het aanstaande seizoen kwam dit punt opnieuw aan de orde in de gesprekken die de TC van Sportlust de afgelopen maanden heeft gevoerd met de huidige selectie spelers en de spelers die volgend jaar de overstap gaan maken van de jeugd naar de senioren. Daaruit bleek dat er inmiddels een overduidelijke voorkeur voor spelen op de zaterdag aanwezig is. Vooral bij de jeugd die de komende jaren het vlaggenschip van Sportlust Vroomshoop vorm moeten geven. Alles bij elkaar genomen en gewogen heeft het bestuur in haar vergadering van maandag 27-03-2023 jl. besloten om de overstap naar de zaterdag met ingang van het seizoen 23/24 te effectueren. Daarnaast blijft recreatief voetbal op de zondagochtend bestaan.

Op woensdagavond 05-04-2023 werden leden van Sportlust door het bestuur uitgenodigd voor nadere toelichting op het genomen besluit. Na tekst en uitleg van voorzitter Marc Kosse waren er louter positieve geluiden onder de in grote getale aanwezige leden. Sportlust begint volgend seizoen aan de volgende stap in haar 73-jarige bestaan.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Frankie Yankovic and his...
Ohio Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe