Search

Peatminers Dames 1 pakt koppositie in competitie!

VRIEZENVEEN – Naast de intocht van de goedheiligman was er natuurlijk nog een weekend voor Peatminers op het programma!

Kikkers VSE1 – Peatminers VSE1 (37-68)
Afgelopen zaterdag speelden de dames in Borne tegen Kikkers. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden omdat Kikkers op 1 stond en Peatminers op de 2e plek in het klassement. De onderlinge wedstrijden gaan meestal gelijk op dus Peatminers ging vol vechtlust op weg naar Borne. Kikkers begonnen in een zone verdediging maar de aanval van Peatminers liep mooi door de open plekken en zorgde voor een voorsprong na het 1e kwart voor Peatminers. Het 2e kwart verliep hetzelfde, de zone-press verdediging van Peatminers deed de voorsprong nog verder uitlopen. De rust gingen we in met 14-29. Na een korte onderbreking begon de tweede helft van de wedstrijd. Peatminers was gretig op de overwinning, geconcentreerd spel zorgde voor mooie scores. Kikkers heeft nog wel geprobeerd om over te gaan op man-to-man verdediging maar ook dit heeft niet geholpen. Peatminers was overduidelijk de betere partij vandaag. De eindstand is 37-68, waardoor Peatminers VSE1 de koppositie heeft overgenomen van Kikkers.

Peatminers MU14-1 – Arnhem Eagles XU14-1 (50-44)
MU14-1 speelde thuis tegen de (gedeelde) Nr 1 van de ranglijst. Uit hadden ze in de laatste seconde verloren met 1 punt verschil, dus het zou spannend worden.
De tegenstander had indruk gemaakt de vorige wedstrijd en dat was de gehele wedstrijd te zien. Ondanks dat de Vriezenveners uit al en nu thuis ook het beste van het spel hadden, hadden ze te weinig zelfvertrouwen. Vooral verdedigend lieten ze veel te veel toe.
Toch hebben ze de gehele wedstrijd voor gestaan en ook zo geëindigd, waardoor de jongens op dit moment op de eerste plaats in de competitie staan.
De competitie is echter nog niet eens op de helft en er staan nog een aantal lastige uitwedstrijden op het programma, dus een mooie uitdaging in het verschiet.

WSV X14-2 – Peatminers X14-2 (39-60)
Peatminers X14-2 speelde afgelopen zaterdag zijn eerste wedstrijd tegen WSV X14-2 in Apeldoorn. We wisten niet wat we konden verwachten.
De start van de wedstrijd was goed met snel aanvallend spel en strak verdedigen. Eind van het tweede kwart was het verschil opgelopen tot 15 punten (15 – 30).
Hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld was uiteindelijk goed voor een verdiende overwinning

Peatminers M16 – Jugglers M16 (76-36)
De jongens hadden in Enschede hun tegenstander al een keer met ruime cijfers verslagen. En daardoor dachten de jongens er deze keer iets te makkelijk over. Met name in de eerste helft was dat te merken. Veel makkelijke scores werden gemist en verdedigend liet Peatminers wat steekjes vallen. Ruststand 37-21. De jongens herpakten zich en lieten hun overwicht aan