Close this search box.
luister live
Search

Parcoursrecords verpulverd tijdens de Halve van Vroomshoop

De winnaar op de 21.1 kilometer was het jonge talent Ephrem Kuiper uit Enschede. Hij won met een tijd van 1.14.39.

VROOMSHOOP – Er werd hard gelopen in deze door Loopgroep De Zandstuve georganiseerde wedstrijd. Met twee parcoursrecords was het een succesvolle editie. En dat ondanks het toch wel pittige parcours dwars over de Daarlese Es, het schouwpad langs de Linderbeek en het Zandstuvebos.

De winnaar op de 21.1 kilometer was het jonge talent Ephrem Kuiper uit Enschede. Hij won met een tijd van 1.14.39 en verbeterde het parcoursrecord van William van Eeken door er bijna een hele minuut af te lopen. Een belofte voor de lange afstanden deze Kuiper. Bij de dames was het Saskia Schutte die met 1.31.11 haar eigen parcoursrecord met meer dan twee minuten verbeterde.

Jan Pullen toonde zijn uitstekende marathonvorm door met 35.42 de tien kilometer te winnen. De Hellendoornse Liesbeth Voorthuijsen won deze afstand bij de dames in 41.19. Loopgroep lid Mink de Jong was de local hero door de vijf kilometer te winnen met een tijd van 18.29. Hier won bij de dames de plaatselijke favoriete Mirthe Gerrits in 22.32.

Bij de 5 kilometer canicross, waar loper en hond samen lopen, gingen Patrick Muller en Jorieke Wind er met de prijzen vandoor. De kidsrun over een afstand van 1.5 kilometer was ook een succes, mede door de aanmoediging van Sjors Sportief. De voorfietsers dit jaar bestonden uit fietsers die op 16 juni voor de stichting “Kans voor een Kind” 175 kilometer op een omafiets gaan koersen. Zo hopen ze een mooi bedrag op te halen om daarmee nog meer wensen van kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben uit te kunnen laten komen. Doneren kan via http://scholensprint.nl.

Met ruim 150 deelnemers was het weer een geslaagd evenement. Wil jij nou ook meedoen volgend jaar, maar twijfel je nog om te beginnen met hardlopen of wil je juist je looptechniek verbeteren? Schrijf je dan in voor de clinic van Loopgroep de Zandstuve via https://loopgroep-dezandstuve.nl/aanmeldformulier-clinic/ of kijk voor meer informatie op onze site.