Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Oproerkraaiers anticoronamaatregelen

In Vriezenveen  doet dit zich nu ook voor. Voor kerst is er al een demonstratie geweest die eindigde op het Manitobaplein. Ook nu op maandagavond 3 januari is zo’n demonstratie aan de gang waar inwoners op reageren.

VRIEZENVEEN – De laatste weken worden overal in Nederland relletjes veroorzaakt door oproerkraaiers die de maatschappij proberen te ontwrichten met als excuus tegen het coronamaatregelenbeleid te zijn. De VVD is van mening dat dit rigoureus de kop moet worden ingedrukt om escalatie te voorkomen.

In Vriezenveen  doet dit zich nu ook voor. Voor kerst is er al een demonstratie geweest die eindigde op het Manitobaplein. Nu komt dit vaker voor waarbij groepen mensen de woonwijken ingaan om met veel lawaai en fakkels de bewoners op te roepen te gaan protesteren op het Manitobaplein. Ook nu op maandagavond 3 januari is zo’n demonstratie aan de gang waar inwoners op reageren.

Onze inwoners voelen zich hierdoor onveilig wanneer dit zomaar op een avond in hun straat zich manifesteert. Dit roept ook reacties op die het risico op verdere escalatie in de hand werkt. Dit is een zeer ongewenste situatie. Er gaan filmpjes rond op sociale media waarin deze groepen in de avond door de wijk gaan. Er is te zien dat een politieauto gewoon voorbij rijdt. Onze inwoners begrijpen niet waarom hier niet tegen wordt opgetreden. Er hebben zich dan ook verontruste inwoners bij ons gemeld met vragen over hoe dit kan. De VVD vindt dit een zeer ongewenste ontwikkeling.

Het ziet er naar uit dat deze oproepen een wederkerend karakter krijgen die steeds verder kunnen uitgroeien tot onrust situaties. Meerdere bewoners vragen met spoed om reactie. Acties kunnen alleen worden toegestaan wanneer dit goed gemonitord kan worden en met een gemeentelijke vergunning. De VVD wil graag antwoord op de volgende vragen:

  • Is bij u bekend dat dit soort groepen al meerdere malen door de wijken struint?
  • Waarom wordt hier niet direct adequaat op gereageerd?
  • Wat gaat u doen op korte termijn om dit te voorkomen en het onveilige gevoel bij inwoners weg te nemen
  • Kan de politie Twente hier met meer mankracht tegen optreden om dit de kop in te drukken?

Gezien de urgentie van het probleem zien we de antwoorden graag op zeer korte termijn tegemoet. De onrust bij onze inwoners dient spoedig te worden weggenomen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe