Close this search box.
luister live
Search

Nuttige oefenwedstrijd DOS’37 tegen Sparta E

De wedstrijd tegen Sparta Enschede, tegen de oude club van onze nieuwe hoofdtrainer, was de eerste oefenwedstrijd na de zomerbreak.

VRIEZENVEEN – De wedstrijd tegen Sparta Enschede, tegen de oude club van onze nieuwe hoofdtrainer, was de eerste oefenwedstrijd na de zomerbreak. Er werd door de supporters van DOS’37 verwachtingsvol naar uitgekeken, omdat de tweede helft van de laatste oefenwedstrijd tegen TVC’28 uit Tubbergen voor de break leuk en goed voetbal liet zien, van de kant van DOS’37.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met wat mogelijkheden aan beide kanten. DOS’37 speelde redelijk, maar het tempo was te laag en de linies speelden ook te ver uit elkaar om het Sparta echt moeilijk te maken. De lange bal werd ook te vaak gehanteerd met als gevolg, te snel balverlies. Sparta stelde hier ook niet veel tegenover en zo ontstond er een wedstrijd met weinig spectaculaire momenten voor de goal. Af en toe was er wel dreiging van de zijkanten bij DOS’37, van met name de snelle en zeer vaardige Shakki Mohamed, maar zijn eindpass kwam heel vaak niet aan. Op wat mogelijkheden na van beide kanten, werden er geen grote kansen gecreëerd en de ruststand werd dan ook 0-0.

In de rust liepen er een aantal jongens warm bij DOS’37 om in te vallen in de tweede helft. Het elftal werd dus op verschillende posities gewijzigd. Dat is goed, want de technische staf kan op die manier goed beoordelen hoe men straks wil spelen als het echt om de knikkers gaat.

Na de rust werd de lijn doorgetrokken van voor de rust. Het spel werd er niet beter op en het weer begon ook tegen te werken, het begon te regenen. Veel toeschouwers zochten de tribune op. Toch konden de supporters van DOS’37 nog een keer juichen. In de 52ste minuut bracht Glenn Jansen zichzelf knap in schietpositie en schoot de bal vanaf 25 meter in de linker benedenhoek, langs de goalie van Sparta. Een mooie opsteker voor Glenn die zich in de oefencampagne op een goede manier laat zien aan de technische staf.

Na deze goal gebeurde er van de kant van DOS’37 niet veel meer en het spel werd net als het weer, steeds slechter. Sparta kreeg nog een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker in de slotfase, maar zij hadden het vizier nog niet op scherp staan. Zo bleef het bij een eindstand van 1-0 voor DOS’37. Het was een zeer nuttige oefenwedstrijd voor DOS’37 waarin zichtbaar werd, dat er nog veel werk aan de winkel is voor het nieuwe technische duo.

Opstelling DOS’37 in de eerste helft: Patrick Nitert, Jordi Brinkman, Martijn Olde Olthof, Willem van ’t Spijker, Stan Tempert, Hidde Boers, Michel Kamphuis, Shakki Mohamed, Maarten Slomp, Glenn Jansen en Menno Kamphuis.

Opstelling DOS’37 in de tweede helft: Patrick Nitert, Jordi Brinkman, Martijn Olde Olthof, Tijn Herkink, Tom Smoes, Twan Schoonewille, Hidde Boers, Michel Kamphuis, Glenn Jansen, Marnick Fokke en Lars Kikkert.

De laatste twintig minuten van de wedstrijd werd er aan de kant van DOS’37 doorgewisseld. Een aantal jongens kregen weer speelminuten, die in de rust waren gewisseld.

foto : Jeroen Tempert