luister live
Search

Moeizame bekerwinst DOS’37 op Unisson

Volgende week zaterdag speelt DOS’37 uit bij de Zweef in Nijverdal.

BOEKELO – Zaterdagavond speelde DOS’37 de eerste knock-outwedstrijd in groep 1 poule SR3 van de KNVB-districtsbeker oost. De tegenstander in deze eerste ronde was BSC Unisson uit Boekelo uitkomend in de vierde klasse zondag. DOS’37 begon deze wedstrijd met in het centrum van de verdediging Wout Kikkert en Job Derksen, en op het middenveld met Sander Thomas en Glenn Jansen. Hierdoor belandden Hidde Boers en Martijn Olde Olthof op de bank, ten opzichte van de afgelopen wedstrijden.

Comfortabele voorsprong

DOS’37 begon goed aan de wedstrijd en domineerde de eerste 10 minuten en dit leverde dan ook meteen een doelpunt op van Senna Silva van der Veen. Een mooie vroeg doelpunt van de Vriezenveners en men ging er eens goed voor zitten. DOS’37 bleef druk houden, maar tot scoren kwam het echter niet. In de 18e minuut schoot Ronald te Morsche de bal net over het doel en zo bleef de stand 0-1. Tien minuten later was het dan wel raak voor DOS’37. Melvin Kemp bracht de 0-2 op het scorebord in Boekelo. Hij schoot de bal in de korte hoek en zo passeerde hij de keeper van BSC Unisson. Een comfortabele voorsprong voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman, deze prille avond achter de Grolschfabrieken in Boekelo.

Veldoverwicht

BSC Unisson kwam af en toe toch goed in het spel en zo leverde hen dat in de 33e minuut een prima mogelijkheid op. Maar de bal belandde in de handen van DOS-doelman Patrick Nitert. In minuut 36 kreeg Ronald te Morsche opnieuw een goede mogelijkheid, vlak voor het doel van BSC Unisson, maar zijn vrije schietkans ging naast het doel. Op slag van rust kreeg DOS’37 nog één goede mogelijkheid om de score uit te breiden. Job Derksen schoot van afstand op het Unisson-doel, maar zijn schot eindigde op de onderkant van de lat en leverde derhalve geen doelpunt op. Zo gingen beide teams aan de thee met de tussenstand van 0-2 in Boekelo. DOS’37 was de eerste helft duidelijk de betere ploeg en had een behoorlijk veldoverwicht, wat echter niet in voldoende gewenste doelpunten werd omgezet.

Tweede helft een sterker BSC Unisson

De trainers Jeroen Niks en Geerten Brinkman voerden in de rust twee wissels door. Sander Thomas en Senna Silva van der Veen konden douchen en werden vervangen door Hidde Boers en Koen Nijkamp. De eerste kans van de tweede helft was meteen weer voor DOS’37. Ronald Te Morsche schoot vanaf de zestien meter recht op de keeper af en wist wederom het net niet te vinden. Naarmate de tweede helft vorderde, werd BSC Unisson sterker, hoofdzakelijk doordat de DOS-spelers slechter begonnen te voetballen. De tweede kans van de wedstrijd voor BSC Unisson, was dan ook raak. Door slecht te verdedigen kon BSC Unisson-speler Ratering de 1-2 op het scorebord zetten. Door dit doelpunt kregen de Boekeloërs bloed in de oren en steeds meer grip op de wedstrijd. Dit leverde ook een aantal kansen op voor de thuisploeg, echter zonder resultaat. DOS’37 bracht vlak daarna Jari Hellegers nog in het veld voor Glenn Jansen.

DOS’37 gaf voorsprong makkelijk weg

DOS’37 maakte het zichzelf steeds moeilijker door steeds minder te gaan spelen in de tweede helft. Het goede spel van voor rust was verdwenen en het veldoverwicht lag plots bij de gastheren. Ook tegen een vierdeklasser is voor het nieuwe team van DOS’37 op 70% spelen niet voldoende en werk je jezelf in de nesten. BSC Unisson kreeg mede hierdoor verschillende kansen om de gelijkmaker te produceren. Dit gebeurde dan ook prompt in de 70e minuut. Opnieuw was het BSC Unisson-speler Ratering die de bal achter Patrick Nitert wist te krijgen en zo gaf DOS’37 de voorsprong wel heel makkelijk weg, 2-2.

DOS’37 heeft bijna geen kansen gecreëerd in de tweede helft. Men kwam gewoon niet verder dan het rondspelen van de bal op het middenveld. In de 80e minuut was er eindelijk weer een kansje voor DOS’37. Maar deze leverde niets op en zo ging de wedstrijd langzaam richting het einde en de loterij die men strafschoppen noemt kwam steeds dichterbij, waarbij een 4e klasser dus zomaar een 2e klasser kan verslaan.

Uiteindelijk winst voor de geel-zwarten

Gelukkig had DOS’37 de in vorm verkerende Hidde Boers in de gelederen. De winnende 2-3 kwam dan ook op zijn naam. Vijf minuten voor tijd schoot Hidde Boers hard rechts langs de keeper en hiermee voorkwam hij een blamage voor de Vriezenveners. Want het was zaterdagavond simpelweg niet goed genoeg van de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. Maar de volgende ronde is een feit door deze overwinning en gaat er binnenkort dus een balletje met de naam DOS’37 in de schaal, voor de loting van de volgende bekerronde. Deze tweede knock-outronde in de districtsbeker staat gepland voor dinsdagavond 23 november a.s.

Potentiële tegenstanders

Hierin kunnen zij één van de volgende tegenstanders loten : DETO Twenterand (4e divisie), RKZVC (4e divisie), Longa’30 1 (4e divisie), Longa’30 2 (reserve hoofdklasse), SVZW (1e klasse), Quick’20 (1e klasse), Achilles’12 (1e klasse), Vroomshoopse Boys (2e klasse), ON (2e klasse), Gramsbergen (2e klasse), Tubantia (2e klasse), Bon. Boys (2e klasse), Grol (2e klasse), Bruchterveld (3e klasse), Rigtersbleek (3e klasse), Wilhelminaschool (3e klasse), Vasse (3e klasse), VOGIDO (3e klasse), Markelo (3e klasse), Barbaros (3e klasse), FC Trias (3e klasse), MVV’29 (3e klasse) of de winnaar van AZSV 2 – Excelsior’31 2 (beiden reserve hoofdklasse).

Wedstrijdstatistieken:

Wedstrijd : BSC Unisson – DOS’37 2-3 (0-2)

Doelpunten : (10’) 0-1 Senna Silva van der Veen, (28’) 0-2 Melvin Kemp, (52’) 1-2 Pim Ratering, (70’) 2-2 Pim Ratering, (85’) 2-3 Hidde Boers

Scheidsrechter : Eddie Hoogerwaard uit Enschede

Gele kaarten: Joep Timmers, Julian Weber (beiden BSC Unisson)

Rode kaarten : geen

Aantal toeschouwers : 100

Bijzonderheden : BSC Unisson is een Omni-vereniging met naast 4e klas zondagvoetbal, o.a. hardloop- en survivalgroepen, met prachtige faciliteiten op een schitterend sportpark, net achter de Grolschfabrieken

Opstelling DOS’37 : Patrick Nitert (k), Melvin Kemp, Twan Schoonewille (78’ Marnick Fokke), Shakki Mohamed, Sander Thomas (46’ Hidde Boers), Michel Kamphuis ©, Glenn Jansen (65’ Jari Hellegers),  Senna Silva van der Veen (46’ Koen Nijkamp), Ronald te Morsche, Job Derksen, Wout Kikkert

Volgende week zaterdag speelt DOS’37 uit bij de Zweef in Nijverdal. Deze belangrijke competitiewedstrijd in 2J zal beginnen om 14:45 uur.