Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Maud Jansen naar EC Twirl in Kroatië

Het EK Twirl van IBTF Europe zal plaatsvinden van 8 t/m 14 juli.

VROOMSHOOP – Maud Jansen lid en coach van De Harmonie Vroomshoop heeft zich met twee solistische onderdelen weten te plaatsen voor het EK Twirl in Kroatië. Het EK Twirl van IBTF Europe zal plaatsvinden van 8 t/m 14 juli.

Het vele trainen van Maud werd afgelopen 20 april op de selectiewedstrijd voor het EK Twirl beloond. Maud deed aan deze selectie mee met twee solistische onderdelen in een groot deelnemersveld en heeft zich met beide onderdelen weten te plaatsen voor het EK in Kroatië.

Het is voor Maud niet de eerste keer dat ze mag deelnemen aan een EK Twirl. Ze heeft meerdere keren op EK’s gestaan zowel solistisch als in een team. Daarnaast heeft Maud ook meerdere malen de titel Nederlands kampioen in ontvangst mogen nemen en heeft ze afgelopen januari de eervolle prijs Most Outstanding Performane gekregen. Iets wat Maud nooit had verwacht toen ze als 4-jarig meisje begon bij de majorette van De Harmonie Vroomshoop. Nu traint ze met verschillende topdocenten vanuit heel Nederland om dit niveau te bereiken en te behouden. ‘’Het is hard en veel trainen om dit te bereiken en je moet er ook dingen voor opzij zetten maar ik heb het er allemaal voor over! Dit is wat ik het liefste doe en dat ik dan ook nog eens zulke titels mag winnen en Nederland mag vertegenwoordigen op internationale wedstrijden is natuurlijk fantastisch!’’

Naast haar studie fysiotherapie en het vele trainen is ze ook nog actief als trainster binnen de vereniging van De Harmonie Vroomshoop en geeft ze zo haar kennis en grote passie voor de sport aan anderen door.

Aan dit traject zit helaas een hoog kostenplaatje dat volledig door haarzelf vergoed moet worden. Maud is hiervoor een sponsoractie gestart via Facebook en andere platformen waarop iedereen haar kan steunen, en probeert door middel van deze actie hopelijk de kosten iets te drukken.

Met haar talent voor deze sport, haar discipline en het trainen zowel wekelijkse in Lelystad als bijna dagelijks in Vroomshoop de aankomende weken hoopt Maud om op het EK Twirl in Kroatië de beste versie van haarzelf te laten zien. ‘’Ik heb er super veel zin in en hoop dat er iets moois uit komt, maar wat er ook gebeurt het is al een hele prestatie en eer dat ik op dit EK mag staan!’’ aldus Maud.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe