luister live
Search

Knappe winst DETO op SC Genemuiden

Op 21 januari 2023 komt koploper Eemdijk, dat maar blijft winnen, naar Vriezenveen.

VRIEZENVEEN – DETO speelde zaterdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en dat was ook direct een duel der subtoppers. Genemuiden stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 2e plek achter Eemdijk met een voorsprong van 2 punten op de nummer 3 DETO. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal, behalve het weer….

De weergoden waren deze zaterdag de spelers en toeschouwers niet erg gunstig gezind want het was een grijze, donkere, ijskoude dag in Vriezenveen. DETO trainer Jürgen Schefczyk hield ook deze middag vast aan het credo ‘never change a winning team’ zodat dezelfde 11 spelers aan de aftrap stonden als in de afgelopen weken.

In de beginfase van de wedstrijd waren de beste mogelijkheden voor de gasten uit de tapijtstad. Met name Oussama Ben Kaddour kreeg een aantal kansen om de score te openen, echter DETO doelman Roberto Stopel kon even zo vaak redding brengen. Ook DETO kreeg een aantal kleine kansen, echter de eerste helft ging vrij gelijk op met twee goed voetballende ploegen die lange tijd weinig echte kansen creëerden. De wedstrijd werd opengebroken toen Coplan Soumaoro in de 36e minuut net binnen de beruchte lijnen in aanraking kwam met doelman Hidde Streutker van Genemuiden en onderuit ging. Strafschop oordeelde de scheidsrechter waarbij Genemuiden klaagde en DETO niet mocht klagen. Melvin Degenaar wist hier wel raad mee en schoot deze beheerst binnen: 1-0.  Vijf minuten voor de thee was Tom Koelman bijna trefzeker toen zijn kopbal na een vrije trap van Tim Pothast maar net over het doel ging. Twee minuten daarna was het wel raak voor Tom Koelman toen hij wederom een voorzet van Tim Pothast, na een afgeslagen hoekschop, fraai met het hoofd over alles en iedereen in de linkerhoek kopte: 2-0. Tevens de ruststand.

DETO kwam na de thee met een wijziging uit de kleedkamer. Tim Bongers verving Mert Baglar die op scherp stond na een vroege gele kaart in de wedstrijd. Gesteund door de comfortabele 2-0 voorsprong ging DETO niet achterover leunen maar ging op zoek naar meer. Dit resulteerde 20 minuten voor het eindsignaal in de 3-0. Na een prachtige combinatie tussen Karlo Borghuis en Coplan Soumaoro zag laatstgenoemde Hoeseb Yakob vogelvrij opduiken in de zestien. Yakob hoefde zich alleen maar om te draaien en binnen te schieten, wat hij geweldig deed in de linkerbovenhoek: 3-0. Hiermee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Genemuiden probeerde het nog wel maar miste deze middag uiteindelijk toch de scherpte in de afronding. Zo was Rens van Benthem in de 74e minuut nog dichtbij de 3-1 maar zijn inzet verdween net naast het DETO doel. Ook DETO kreeg middels Bas Postma nog een aantal dotten van kansen maar ook deze kansen werden niet meer verzilverd waardoor uiteindelijk de volledig verdiende 3-0 eindstand op het bord bleef staan.

DETO, bezig met een geweldige serie want de ploeg behaalde 16 punten uit de laatste 6 wedstrijden, is door deze zege op concurrent SC Genemuiden naar de 2e plaats in de 4e divisie B geklommen op een respectabele 10 punten achterstand op koploper Eemdijk dat maar blijft winnen. Hier kan DETO verandering in brengen als de koploper op 21 januari 2023, bij de eerstvolgende wedstrijd, naar Vriezenveen komt.

Wedstrijdgegevens DETO – SC Genemuiden  3-0  (2-0)

Scheidsrechter: Jorg Ordelmans

Assistent-scheidsrechters: Cas Wessels en Robin Zandstra

Toeschouwers: 200

Gele kaarten: Mert Baglar, Melvin Degenaar (DETO)  / Rens van Benthem, Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden)