Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Jessica Torny 4e vrouw in Nederland met UEFA PRO diploma

Jessica Torny heeft de UEFA PRO opleiding, in de volksmond “coach betaald voetbal” genoemd, met succes afgerond.

VRIEZENVEEN –  Het was bij DETO de week van de trainersdiploma’s ! Nadat eerder in de week Sanne Schepers haar UEFA C diploma behaalde, heeft Jessica Torny de UEFA PRO opleiding, in de volksmond “coach betaald voetbal” op 4 december met succes afgerond.

Jessica Torny is na Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman de vierde vrouw in Nederland die deze opleiding succesvol heeft afgerond. De UEFA Pro opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Trainer/coaches die in het bezit zijn van een UEFA Pro licentie hebben de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale voetbal. Naast Jessica slaagden vandaag o.a. de bekende oud profvoetballers en internationals Kevin Hofland en John Heitinga.

Jessica Torny, woonachtig in Vriezenveen, is in het dagelijks leven werkzaam bij de KNVB als coach van de Oranje Vrouwen Onder 19. Daarvoor was ze enkele jaren werkzaam als coach bij de vrouwen van Heerenveen in de Eredivisie nadat ze afscheid had genomen als actieve voetbalprof. Naast haar trainersjob is Jessica bestuurslid van DETO en in die rol verantwoordelijk voor de afdeling vrouwen- en meisjesvoetbal die zich de afgelopen jaren succesvol heeft ontwikkeld.

Jessica wordt o.a. genoemd als mogelijke opvolger van Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen die in 2021 na de Olympische Spelen afscheid neemt van Nederland en bondscoach wordt van de Engelse voetbalvrouwen. Uiteraard hoopt DETO nog jaren gebruik te maken van de kennis en ervaring van Jessica !

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Sandy Kane
Dear Old Dad
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe