Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Geslaagd NK in Almere voor majorettes Harmonie Vroomshoop

Motivatie, gedrevenheid en enthousiasme voerden de boventoon.

ALMERE/VROOMSHOOP – Het was afgelopen zaterdag vroeg dag voor een selectie van de ‘oudste’ dames van de majorettes van de Harmonie Vroomshoop.

Tijdens de wedstrijd in Coevorden vorig jaar, heeft een aantal solistische deelnemers zich geplaatst voor het NK majorette/ baton twirling 2021.
Een zestal dames plaatste zich voor het onderdeel 1-baton, waarbij het gaat om je twirltechnische vaardigheden, en 2 twirlers mochten zich presenteren op het NK met hun dans/baton combinatie, wat het artistiek programma (AP) wordt genoemd. Ieder uiteraard in hun eigen leeftijdsklasse en level.

Normaal gesproken zijn de Nederlandse Kampioenschappen majorette / baton twirling in januari. Echter heeft de organisatie deze, door corona, moeten uitstellen naar het afgelopen weekend (9 en 10 april).
Na 2 jaar niet structureel te hebben kunnen trainen, de gang naar de wedstrijden meer uitzondering dan regel was en de wedstrijdvloer even moest wennen, had iedereen toch best zijn zenuwen onder controle.
Motivatie, gedrevenheid en enthousiasme voerden de boventoon. Dit resulteerde dan ook in keurige routines op de betreffende onderdelen. Onder aanmoediging van de supporters haalde iedereen het beste van zichzelf naar boven.

Resultaten:

Technisch programma senior basis:

Pien Melenberg een 7e plek
Technisch programma junior basis:
Clarissa Dekker een 15e plek
1-baton junior 1 niveau 5:
Dewi Dijk een 14e plek
Marinde Treep een 7e plek
1-baton junior 2 niveau 4:
Lisa Timmerman een 8e plek
Kyra Ekkel een 4e plek
Lyan Moes een 2e plek (zilver)
1-baton junior 1 niveau 4:
Sanne Vos een 4e plek

Deze sportieve, motiverende en bovenal gezellige dag, met uitstekende resultaten op dit Nederlandse kampioenschap heeft geleid tot enthousiasme voor de aankomende geplande wedstrijden van dit jaar.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
BZN
Pearlydumm
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe