Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Finale 3e divisie voor turnsters KEV Vriezenveen

HELLENDOORN/VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag 25 januari werd in Hellendoorn voor de turnsters uit de 3e divisie de finalewedstrijd gehouden. Vanuit deze finale konden de beste turnsters zich plaatsen voor de districtsfinale richting het landelijke circuit. Voor KEV kwamen deze dag 4 turnsters in actie.

In ronde 1 mochten Meis Perik en Lian Dasselaar beginnen aan hun wedstrijd. Deze meiden deden mee in de categorie instap dit zijn de jongste deelnemers. In deze categorie deden er in totaal 26 meiden mee. Ze begonnen aan het onderdeel vloer. Beiden lieten ze een keurige strakke oefening zien, dit werd ook beloond met mooie scores.

Het volgend onderdeel was sprong. Dit is het favoriete onderdeel van Lian. Ze liet ook bijna een foutloze overslag zien met een strakke landing en dat werd ook beloond met de hoogste score.
Het 3e onderdeel was rekstok. Hierop hebben beide dames ook weer een mooie oefening laten zien aan de jury. Deze oefening vergt veel kracht en dat vinden ze beiden niet altijd leuk om te doen, maar desondanks kregen ze een mooi cijfer.
Als laatste onderdeel, het zenuwslopende onderdeel balk. Meis mocht het spits afbijten en dat deed ze ook erg goed. Voor het eerst heeft ze de radslag geturnd op balk, dit was een risico omdat ze dit nog niet heel instant turnt in de les. Maar heel erg knap dat ze deze risico durfde te nemen. Lian was als laatste aan de beurt van het groepje. Dit deed ze uitstekend! Een hele stabiele en strakke oefening. Dit werd ook beloond met de hoogste score op balk. Wegens een goede wedstrijd mocht Lian de zilveren medaille in ontvangst nemen en is ze als 2e geplaats voor de districtsfinale, heel erg knap gedaan! Meis is deze wedstrijd als 12e geëindigd, maar omdat ze de vorige wedstrijd hoog heeft gescoord is ze als 3e door naar de districtsfinale.

In ronde 3 kwam junior turnster Eline van Losser in actie. Helaas konden Madelief Dijkstra en Noël Siemerink niet deelnemen aan deze wedstrijd vanwege blessures. Madelief was wel gezellig mee om Eline aan te moedigen. Eline mocht starten op de evenwichtsbalk en de zenuwen waren tijdens het inturnen zichtbaar aanwezig. Een wedstrijd starten op het onderdeel balk is best pittig. Helaas lukte het Eline niet om op de balk te blijven staan en moest ze twee vallen incasseren. Maar de knop ging om bij Eline en ze liet een prachtige vloeroefening zien met pit! Ook sprong ging fantastisch, een half in half uit over de pegasus met een ‘stick it’ landing! Ze behaalde hier zelfs het 3e hoogste cijfer! Ze mocht haar wedstrijd afsluiten op de brug waar ze een prima oefening liet zien. Eline is op een goede 20e plek geëindigd. Helaas was dit net niet genoeg om zich te plaatsen voor de districtsfinale. Eline gaat zich focussen op nieuwe elementen voor volgend turnseizoen. Op basis van de vorige twee wedstrijden heeft Madelief zich wel als 13e weten te plaatsen, erg knap!

In de laatste wedstrijdronde mocht Noa Exel in de categorie jeugd 1 starten met haar wedstrijd. Tijdens de afgelopen plaatsingswedstrijden wist Noa al twee keer het podium te betreden, dus de plaatsing voor de districtsfinale was voor haar al zo goed als zeker. Dit maakte dat ze wat vrijer de wedstrijd in kon en meer risico kon nemen. Ze begon haar wedstrijd op vloer, waar ze met een glimlach mooi turnen liet zien. Door naar sprong, haar eerste sprong was iets uit de richting, maar ze corrigeerde zich bij haar tweede sprong goed. Brug ging fantastisch met een hoge moeilijkheid vanwege de mooie, hoge opzwaaien!

Ten slotte balk, toch even spannend, maar Noa liet zien dat ze met deze zenuwen om kan gaan en turnde een strakke oefening inclusief een boogje! Vanwege haar constante turnen mocht Noa tijdens de prijsuitreiking de gouden medaille in ontvangst nemen! Ze heeft zich hiermee ook geplaatst voor de districtsfinale.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe