Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Eerste punten voor Den Ham

Er is absoluut in de rest van het seizoen nog wat te halen.

ENTER – In de uitwedstrijd tegen Enter Vooruit op sportpark ‘De Werf” in Enter begon de Hammer victorie van het seizoen 2022-2023. Dat zal hopelijk de conclusie zijn als we later terugkijken op dit seizoen.

Den Ham begon met een flink gewijzigd team aan de wedstrijd op het bar koude kunstgrasveld. Door hele en halve blessures en schorsingen stond er een team op het veld waarin de jonkies uit de Hammer selectie de boventoon voerden. Daarbij speelde Ruben Kelder als regisseur op het middenveld, was Jurgen Jaspers een kwelling voor zijn directe tegenstander op de rechtsbuiten positie, en speelde Sven Lambers als linker verdediger of tie er al jaren stond.  Daarbij kwam ook nog dat Daan Timmerman eindelijk zijn doelpunt wist mee te pikken bij de 0-1 voorsprong voor de Hammenaren na prima voorbereidend werk van Jaspers. Voeg daarbij dat Thomas Remmink alle schroom van zich af had gegooid en dartelde over het natte en koude veld en fraai de 0-2 binnen schoot in de 45e minuut. Een uitstekend moment om daarna gelijk aan de thee te gaan.

En in de 74e minuut was het zelfs Jorn Veldhuis die met een fraaie kopbal uit een hoekschop de 0-3 binnen kopte. Het Hammer publiek was perplex.

Wel moet nog worden vermeld dat de adrenaline van de verloren WK wedstrijd van het Nederlands team nog niet helemaal was uitgewerkt. In de 41e minuut werd Peter Pluimers van Enter Vooruit na zijn 2e gele kaart door arbiter  Braaksma naar de kleedkamer verwezen. Dat gaf aan Hammer zijde reden tot uitbarstingen van vreugde die absoluut ongepast waren. Aan de andere kant solliciteerden meerdere spelers, met name van de thuisploeg opzichtig naar een kaart door steeds maar weer verbaal te halen bij de leidsman, tot aan de assistent-scheidsrechter toe. Het koude weer en de daarmee gepaard gaande vele pijntjes, gaf korte lontjes.

Na het slotakkoord van de leidsman gingen de Hammenaren voor het eerst dit seizoen met een voldaan gevoel richting de kleedkamer. Een mooie opsteker met de winterstop aanstaande. Mooie gelegenheid om de blessures weg te poetsen en zich volle bak te richten op de 2e seizoenshelft. Immers met een wedstrijd minder als Enter Vooruit die thans op de 12e stek bivakkeert met slechts twee punten meer is er absoluut in de rest van het seizoen nog wat te halen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe