luister live
Search

Eclatante overwinning v.v. Den Ham

Na negen verliespartijen nu drie keer achter elkaar winst.

DEN HAM – We moeten lang terug in de historie om wedstrijden te vinden waarbij de Hammenaren met 5 goals verschil aan het langste eind trokken. Ongekende taferelen zaterdag jongstleden op “De Rohorst”.  Waar Den Ham na negen wedstrijden nog puntloos was deze competitie, nu zo maar 3 x achter elkaar winstpartijen en nog dik verdiend ook.

De flair in de Hammer voorhoede was ineens weer terug. Thomas Remmink dartelde ongrijpbaar over het veld. Daan Timmerman sleurde als vanouds in de voorhoede, en sluitpost Jeffrey Ekkel stond als een huis.

Na drie minuten was het al 1-0 door Thomas Remmink. Daar ging knullig uitverdedigen van de Meppel achterhoede aan vooraf, onder druk gezet door Daan Timmerman.  Het moet gezegd dat de volgende tien minuten de FC Meppel meerdere mooie kansen kreeg, maar doelman Ekkel hield zijn doel schoon met prima reddingen.

In de 8e minuut een mooie kans voor Den Ham middels een kopbal van Luuk Kuiper die net naast ging.  In de 17e minuut een hoekschop van Den Ham die door Joost Veurink volley tegen het net werd geknald. In de 28e minuut was het zelfs 3-0 na een mooie aktie op links tussen Schurink en Bolks die door Thomas Remmink keurig werd verzilverd.  In de 38e minuut werd er bij Meppel gewisseld Daan Rodenhuis kwam in het veld voor Lard Kwant.  De eerste aktie van Rodenhuis was het onderuit lopen van de bijna doorgebroken Daan Timmerman in het strafschopgebied. Een strafschop en een gele kaart was het gevolg. De strafschop werd door aanvoerder Luuk Kuiper beheerst binnen geschoten, waarmee Den Ham al voor de thee pauze op rozen zat, 4-0 en kat in’t bakkie.

De tweede helft gaf eerst een aandringend FC. Meppel Ze waren de bovenliggende partij, kregen meerdere mooie kansen maar wisten die niet te benutten. Je zag de Hammer spelers denken ”Kijk dat hadden wij ook de eerste 9 wedstrijden” .

Aan de andere kant was bijna elke kans raak deze middag. In de 61e minuut nog een vrije trap voor Den Ham midden voor het doel, van Joost Veurink, die geplaatst onder de muur door in de linker beneden hoek verdween. 5-0 voor Den Ham, voorwaar een ongekende stand op het bord. Slechts vijf minuten later was er een mooie aanval over links, waarbij de voorzet van Kuiper door de inkomende Timmerman maar net naast werd geschoten.

Daarna was het uitspelen van de pot voor Den Ham, die met 9 punten uit de laatste drie wedstrijden weer een plaatsje is gestegen op de ranglijst.