luister live
Search

DOS´37 wint tweede oefenwedstrijd van Hulzense Boys

Zaterdag a.s. een bekerwedstrijd thuis tegen Stevo uit Geesteren om 15:00 uur.

VRIEZENVEEN – Afgelopen zaterdag om 13:00 uur trapte DOS’37 af voor haar tweede oefenwedstrijd in Vriezenveen tegen Hulzense Boys, die aankomend seizoen spelen in de Eerste Klasse.

In het begin ging het over en weer waar in de 10de minuut het eerste kansje van de wedstrijd kwam voor Hulzense Boys. Een niet al te moeilijk schot werd gered door Patrick van den Noort. Daarna duurde het weer even voordat er weer een kans kwam van beide partijen. In de 19de minuut was er een kopbal van Hulzense Boys, die op de lat kwam en de bal werd uit verdedigd door DOS’37 en hieruit kwam dan ook de eerste goede kans van DOS’37 door Ronald te Morsche en hij schoot in de tegenaanval net naast het doel van Hulzense Boys.

Dezelfde Ronald te Morsche kreeg in minuut 26 weer een goede mogelijkheid. Deze werd ingeleid door Sander Thomas, maar Ronald te Morsche schoot de bal net over de kruising.

In minuut 32 kwam DOS’37 toch op voorsprong door een mooie vrije trap van Sander Thomas. Hij krulde de bal van 25 meter in de kruising en zo stond het 1-0 voor de thuisploeg.  Verder waren er nog kleine kansen voor beide ploegen, maar de ruststand was 1-0 voor DOS’37

In de tweede helft zijn een aantal wissels toegepast bij beide ploegen. Na rust hadden beiden ploegen kansen, maar deze gingen of net naast het doel of werden net over getikt door de keeper.

Maar in de 53ste maakte dan toch DOS’37 de 2-0 door een goede actie van Senna Silva van de Veen over de linkerkant en legde vervolgens terug op Ronald te Morsche en schoot keurig de 2-0 binnen.

Nog geen  minuut later maakte DOS’37 ook nog de 3-0. Twan Schoonewille schoot vanaf 16 meter keurig de bal in het doel van Hulzense Boys en zo was het binnen 2 minuten tijd alweer 3-0 voor de thuisploeg.

Ondertussen hadden er weer vele wissels plaatsgevonden bij DOS’37 en vervolgens kwam er nog een grote kans op de 4-0, Jari Hellegers kon de bal vrij inschieten in het doel, maar uitstekend keeperswerk aan Hulzense Boyskant zorgde ervoor dat hun keeper de bal uit het doel hield.

Maar in minuut 77 was daar dan wel de aansluitingstreffer van Hulzense Boys. Een afstandsschot van 25 meter verdwijnt achter Gijs Wilharms in het net en dus de 3-1 op het scorebord.

Nog geen 5 minuten later werd ook nog de 3-2 gemaakt door Hulzense Boys  door slecht uitverdedigen van DOS’37. In de laatste 10 minuten werden er nog kleine kansjes van beide partijen gecreëerd, maar werd er niet meer gescoord.

Conclusie ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd

Er waren positieve verbeteringen ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd tegen Hellendoorn. DOS’37 speelde een dik uur lang redelijk goed voetbal. Er zijn nog wel wat verbeteringen nodig, maar DOS’37 wint wel haar tweede oefenwedstrijd van Hulzense Boys.

De volgende wedstrijd is zaterdag a.s. een bekerwedstrijd thuis tegen Stevo uit Geesteren om 15:00 uur op ons Sportpark te Vriezenveen.