luister live
Search

DOS’37 wint laatste oefenwedstrijd van Vroomshoopse Boys

Deze laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding leverde zeker nog wat huiswerk op voor het nieuwe technische duo Niks/Knobbe. Er zal in de competitie een tandje bij geschakeld moeten worden en het spel moet nauwkeuriger.

VRIEZENVEEN –  DOS’37 speelde vanavond zijn laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het werd een intense wedstrijd, waarin DOS’37 probeerde vroeg druk te zetten op de tegenstander. Dit lukte niet, want Vroomshoopse Boys kon zich vrij makkelijk onder die druk uit voetballen.

DOS’37 moest het vooral hebben van gevaarlijke acties over rechts, waar Shakki Mohamed, Menno Kamphuis en Michel Kamphuis vaak bij betrokken waren. Tom Smoes kwam over links ook wel af en toe goed door, maar zijn acties resulteerden te vaak in onnodig balverlies. In de omschakeling was het dan alle hens aan dek voor de verdediging van DOS’37. Het initiatief kwam ook steeds meer te liggen bij de Vroomshoopse Boys in de eerste helft. Dat resulteerde in een aantal zeer gevaarlijke acties voor de goal van DOS’37, meestal vanuit standaard situaties.

De grootste kans in de eerste helft was echter toch voor DOS’37. Het was de op links spelende Tom Smoes, die zich in de 39ste minuut op de rechterflank knap vrij speelde in de zestien en de bal inschoot, maar stuitte op de keeper. Hij had beter de bal breed kunnen leggen op de vrijstaande Menno Kamphuis, maar dat is vanaf de kant natuurlijk altijd makkelijk praten.

De wedstrijd leek met 0-0 te gaan rusten, maar door een enorme fout van de altijd zeer betrouwbare doelman Patrick Nitert op slag van rust, kreeg het publiek toch nog een goal te zien. Patrick speelde de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Tom Pierik van de Boys en deze speler bood zijn medespeler Bram Hooijer een niet te missen kans om het cadeautje uit te pakken en kon in de 45ste minuut simpel de 0-1 binnentikken. Daarna klonk vrijwel direct het rustsignaal van de scheidsrechter.

Na de rust waren er drie wissels aan de kant van DOS’37. Marnick Fokke, Wietse van ’t Spijker en Wim van ’t Spijker kwamen in het veld voor respectievelijk Glenn Jansen, Stan Tempert en Martijn Olde Olthof.

De wedstrijd werd in de tweede helft wat onvriendelijker. Het predicaat vriendschappelijk verdween wat uit beeld. Dit werd mede veroorzaakt door een zeer onbesuisde actie op Tom Smoes aan de linkerkant van het veld door een speler van de Vroomshoopse Boys. Na een kleine woordenwisseling bleef iedereen gelukkig vrij kalm in het veld en kon de wedstrijd met een vrije trap voor DOS’37, waaruit geen gevaar ontstond, een vervolg krijgen.

DOS’37 speelde in de tweede helft beter dan in de eerste helft. De opbouw van de Boys werd eerder verstoord en daardoor waren ze een stuk minder gevaarlijk dan in de eerste helft. In de 60ste minuut werd de wedstrijd dan ook verdiend gelijkgetrokken door DOS’37. Het was Tom Smoes die van de rechterkant een vrije trap goed voortrok, waarop Menno Kamphuis zeer attent reageerde en met zijn hoofd de bal achter de keeper van de Boys deponeerde, 1-1. Daarna kregen de Boys al vrij snel een goede mogelijkheid, maar het was Patrick Nitert die dit gevaar neutraliseerde.

In de 65ste minuut werden weer een drietal wissels doorgevoerd aan de zijde van DOS’37. Twan Schoonewille, Lars Kikkert en John Fraterman kwamen in het veld voor Shakki Mohamed, Menno Kamphuis en Michel Kamphuis.

In het laatste deel van de wedstrijd liepen de emoties soms wat hoog op. In de 75ste minuut was er in de zestien van de Boys een goede actie van de ingevallen Lars Kikkert, waarbij de bal niet goed werd verwerkt door de defensie van de Boys. Lars Kikkert reageerde heel attent en pakte de bal af van Robin Drenthen van de Boys. Deze legde Lars neer in de zestien en de scheidsrechter gaf een strafschop. Daaropvolgend maakte Robin Drenthen een slaande beweging uit frustratie richting Lars Kikkert en kreeg in deze vriendschappelijke wedstrijd terecht rood van de scheids. Heel jammer en niet nodig. De toegekende strafschop genomen door Ronald Te Morsche, verdween met een beetje mazzel, via de paal en rug van de keeper in de goal, 2-1.

Aan de kant van DOS’37 viel er daarna nog één wissel te noteren. In de 81ste minuut verliet Wout Kikkert het veld voor Martijn Olde Olthof, die dus (en dat kan in een oefenduel) nog even mocht herstarten. Na deze wissel gebeurde er niet zoveel meer. De Vroomshoopse Boys kregen nog één kans op de gelijkmaker in de slotfase, maar deze werd gemist waardoor de stand van 2-1 op het scorebord bleef en eindstand werd.

Deze laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding leverde zeker nog wat huiswerk op voor het nieuwe technische duo Niks/Knobbe. Er zal in de competitie een tandje bijgeschakeld moeten worden en het spel moet nauwkeuriger. Er wordt te vaak onnodig balverlies geleden. In de oefenduels werd dat nog niet echt afgestraft, maar tegen betere tegenstanders straks in de competitie zal dat wel gebeuren. Zie daar een mooie uitdaging de komende tijd voor de technische staf en spelers.

Opstelling DOS’37: Nitert, Tempert (Wietse van ’t Spijker 46), Brinkman, Olde Olthof (Wim van ’t Spijker 46), Wout Kikkert (Olde Olthof 81), Smoes, Michel Kamphuis (Fraterman 65), Mohamed (Schoonewille 65), Jansen (Fokke 46), Menno Kamphuis (Lars Kikkert 65) en Te Morsche