luister live
Search

DOS’37 verliest nipt van Go Ahead Kampen

Volgende week gaat de formatie van Jeroen Niks en Geerten Brinkman gaat op bezoek bij de nummer twee Sparta Enschede.

KAMPEN – De Vriezenveners gingen voor de laatste oefenwedstrijd naar Kampen, om nog keer een generale te doen voor de topper volgende week tegen Sparta Enschede in de tweede klasse J. DOS’37 speelde afgelopen dinsdagavond tegen Hellendoorn (2-2) in een matige wedstrijd en moest het zaterdag opnemen tegen oude bekende en eerste klasser Go Ahead Kampen.

Op een regenachtige winterdag ging DOS’37 het dus opnemen tegen Go Ahead Kampen. Een mooie oefenwedstrijd, om nog een aantal dingen te proberen voor de topper van aanstaande zaterdag. DOS’37 begon zaterdag met de teruggekeerde aanvoerder Michel Kamphuis, maar zonder de topscoorder Ronald te Morsche en in zijn plaats speelde youngster Olaf de Lange.

DOS’37 probeerde haar eigen spel te spelen tegen Go Ahead Kampen en dat ging met vlagen goed, maar de thuisploeg had meer balbezit en probeerde de Vriezenveners onder druk te zetten in de eerste helft. De regen en de wind hielp ook niet echt mee, maar ze waren aan elkaar gewaagd, beide partijen. De eerste goede mogelijkheid van de Vriezenveners kwam uit een vrije trap van Sander Thomas, in 26e minuut . Door een harde tackle op Hidde Boers kreeg DOS’37 een vrije trap. Sander Thomas nam deze bal, maar de keeper van Go Ahead Kampen kon hem uit het doel ranselen.

Vijf minuten later kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een voorzet over de grond en kon een speler van Go Ahead Kampen simpel de bal in het doel schieten. De verdediging stond bij deze goal niet goed en zo werd dit meteen afgestraft door de thuisploeg.

DOS’37 moest al in de 34e minuut noodgedwongen wisselen, omdat Job Derksen licht geblesseerd raakte, doordat tegenstander vol op zijn scheenbeen schopte, zonder dat er een bal in de buurt was. Trainer Jeroen Niks nam geen risico met het oog op volgende week zaterdag en hierdoor kon Tijn Herkink zich opmaken en kwam hij in het veld voor Job Derksen.

DOS’37 ging op zoek naar de gelijkmaker en deze werd ook gevonden in de 42e minuut door Glenn Jansen. Na een goed uitgespeelde aanval en een fraaie assist van Olaf de Lange, scoorde Glenn Jansen de 1-1 en dit was meteen de ruststand in Kampen.

In de tweede helft waren er nog een paar kleine mogelijkheden voor beide ploegen. In minuut 59 kreeg DOS’37-speler Melvin Kemp een beste mogelijkheid uit een corner, maar de bal ging maar net voor het doel langs. Verder in deze wedstrijd werd er veel gewisseld door beide ploegen, om zo alle jongens nog even speelminuten te geven. DOS’37 kreeg verder geen echte mogelijkheden meer voor het doel van de Kampenaren.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Go Ahead Kampen door een prachtig afstandsschot en deze belandde exact in de kruising en door dit prachtige doelpunt wonnen de Kampenaren met 2-1 van de Vriezenveners.

Volgende week kan DOS’37 zich opmaken voor de topper in de tweede klasse J. De formatie van Jeroen Niks en Geerten Brinkman gaat op bezoek bij de nummer twee Sparta Enschede. Deze wedstrijd zal beginnen  om 14:45 uur op het Sportpark Schreurserve in Enschede. Iedereen is van harte welkom, om de geel/ zwarten te supporten.