luister live
Search

DOS’37 speelt gelijk in Veenendaal

De Merino’s uit Veenendaal en DOS’37 houden elkaar in evenwicht: 1-1

VEENENDAAL – Het was meer een spannende dan een goede wedstrijd. De Merino’s en DOS’37 hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Beide teams lieten kansen op een zege liggen, vooral in de slotfase.

In het openingsduel van het nieuwe seizoen verraste de hoofdmacht van De Merino’s door bij SVI met 0-1 te winnen. Het team van trainer Jeroen de Zwaan kwam vroeg op voorsprong, maar wist de zege te behalen door na rust vooral te verdedigen. In het duel tegen DOS’37 was het niet anders. Vooral vanuit de verdediging gingen de lange passes richting de voorhoede. Dat lukte de gastheren in de eerste minuten niet.

Het elftal van coach Jeroen Niks begon ijzersterk door binnen drie minuten al op voorsprong te komen. Na een overtreding op Shakki Mohamed plaatste Hidde Boers de bal uit een vrije trap op het hoofd van Menno Kamphuis. Die liet vervolgens de doelman kansloos: 0-1. Maar daarna verloren de Vriezenveners meer en meer het initiatief. De Veenendalers kenden halverwege de eerste helft een zeer goede fase. Jos Herken, Viggo Koeleman, Aron de Koning en Shem Boersma verzuimden de gelijkmaker op het scorebord te zetten. DOS’37 viel wat het spelniveau betreft ver terug, maar behield de voorsprong.

De voortzetting na de thee leek op het begin van de wedstrijd. Na enkele omzettingen zetten de gasten de thuisploeg langere tijd onder druk. Op aangeven van Shakki Mohamed zag Twan Schoonewille zijn inzet geblokkeerd worden. Ronald te Morsche kon zijn beide kansen, op aangeven van Tom Smoes, niet verzilveren. Bij de eerste voorzet hing hij te veel achterover om goed te kunnen koppen en bij de tweede verlengde hij de bal met het hoofd op de lat. Het waren de gelegenheden om de stand te verdubbelen.

Daarna hielden beiden ploegen elkaar in evenwicht zonder echt goed voetbal. Dat veranderde na de afgekeurde treffer wegens buitenspel van Jamal Bendadi. Als Viggo Koeleman alsnog de 1-1 liet noteren, brak een spannende slotfase aan. Daarin keerde doelmen Patrick Nitert in de laatste minuut een schot van Przemek Szeller en leidde daarmee tegelijk een counter van DOS’37 in. Het eindstation was opnieuw Ronald te Morsche, die voor de volle winst kon zorgen. Maar verdediger Pim Gardien haalde de bal van de lijn en zorgde zodoende dus voor de gelijke eindstand. Gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag.

De Merino’s – DOS’37 1-1 (0-1)

Score:  3. Menno Kamphuis 0-1, 82. Viggo Koeleman 1-1.

Geel: Twan Schoonewille.

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert, Wout Kikkert, Douwe Koebrugge, Job Derksen, Stan Tempert, Shakki Mohamed (90. Lars Kikkert), Michel Kamphuis (46. Tom Smoes),Twan Schoonewille, Hidde Boers (90. Glenn Jansen), Ronald te Morsche, Menno Kamphuis.
(78. Tom Smoes moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Martijn Olde Olthof)