Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DOS’37 onderuit in derby tegen SVZW

SVZW won terecht in Vriezenveen: 0-1.

VRIEZENVEEN – De eerste speelronde in het vervolg van de competitie kende meteen al een prachtig affiche, namelijk de streekderby tussen DOS’37 en SVZW. Eindelijk was er ook weer publiek aanwezig en die supporters werden lange tijd gemist. Men zag geen goed, maar wel een spannend duel met als winnaar SVZW: 0-1.

De wedstrijd begon aan beide zijden erg zenuwachtig en slordig. Er werd in de eerste fase vooral verdedigend gespeeld om met snelle uitvallen tot scoren te komen. Daardoor vond de strijd vooral op het middenveld plaats. De beste doelpogingen kwamen op naam van de Wierdenaren via Stefan Maat en Luuk Geelen. Verder was het in het eerste half uur een matige vertoning zonder echte doelrijpe kansen.

Maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam de derby op stoom. De inleiding daarvoor begon met de hoekschop van Luuk Geelen. Als Glenn Jansen daarbij de bal op spectaculaire wijze van de lijn weet te halen, greep daarna Aron Pouls zijn kans. De Wierdense aanvaller schoot dan ook raak: 0-1. Daarna verzuimde het team van trainer Joram Hendriks om voor de thee het duel in het slot te gooien. Jesper Middelkamp en Frank Smit (lat) wisten de stand niet te verdubbelen.

SVZW zette in het tweede gedeelte de thuisploeg direct onder druk met goed combinatiespel, maar zorgde er ongewild voor, dat de spanning terugkeerde. Ook nu kwamen de gasten niet tot scoren door Stefan Maat en opnieuw het duo Jesper Middelkamp en Frank Smit (3x). Vervolgens werden de Vriezenveners sterker door de nodige wissels en enkele omzettingen, maar waren niet echt gevaarlijk. Dat leverde kleine mogelijkheden op voor Lars Kikkert, Menno Kamphuis en Job Derksen. Zonder resultaat. Als doelman Patrick Nitert tot slot de vrije trap van Frank Smit naast het doel zag gaan en de kans van Jesper Middelkamp verijdelde, stond het eindresultaat vast.

In deze derby noteerden de gastheren zeven gele kaarten met twee keer geel voor Tijn Herkink, dus rood. En de gasten verzamelden vier gele prenten, maar hielden ondanks de extra tijd van ruim tien minuten stand. SVZW won terecht in Vriezenveen: 0-1.

DOS’37 – SVZW 0-1 (0-1)
Score: 30. Aron Pouls 0-1.

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert, Wout Kikkert (90. Martijn Olde Olthof), Tijn Herkink, Job Derksen, Stan Tempert (57. Marnick Fokke), Shakki Mohamed, Michel Kamphuis, Glenn Jansen (46. Koen Nijkamp), Hidde Boers (80. Lars Kikkert), Ronald te Morsche, Menno Kamphuis.

Tekst: Herman Kottier

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Stemmingmakers
De Hemel Is Voor Ons Dic...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe