Close this search box.
luister live
Search

DOS’37 degradeert naar 2e klasse

Aan de inzet  lag het niet, om een goed resultaat te behalen! Maar in de competitie hadden ze al te veel punten laten liggen in verschillende wedstrijden.

VRIEZENVEEN –  DOS’37 was genoodzaakt om nacompetitie te spelen, omdat ze 12e zijn geworden. Met 21 punten was DOS’37 veroordeeld tot de nacompetitie voor verlenging van het 1e klasserschap. Er moest gestart worden in een thuiswedstrijd tegen Veensche Boys, de nummer 3 van de 2e klasse G. Het werd na verlenging 1-2 voor de blauwhemden uit Nijkerkerveen.

DOS’37 begon sterk aan de wedstrijd.
Het waren heerlijke omstandigheden voor een pot voetbal. Al in de 2e minuut kwamen de Vriezenveners op een 1-0 voorsprong door een goede voorzet van Job Derksen. Waar Menno een overstapje leek te maken en uiteindelijk Ronald te Morsche de 1-0 op het scorebord bracht. Een heerlijk begin voor de thuisformatie van Jeroen Niks. DOS had de intentie om vroeg druk te zetten op de Veensche Boys. Na een wat mindere fase kreeg Menno Kamphuis in de 24ste minuut de uitgelezen kans, om de 2-0 te maken. Maar zijn schot belandde recht op de keeper.

Het spel golfde op en neer van beide kanten en scheidsrechter Jeroen Gidding uit Arnhem tolereerde geen commentaar op zijn beslissingen en gaf daarom Job Derksen geel en vervolgens vlak voor rust in de 42ste minuut nogmaals geel, voor een overtreding op de rechtsbuiten van de Veensche Boys! Hij kon vertrekken en DOS’37 moest met 10 man verder in deze wedstrijd. Ruststand 1-0 voor DOS’37.

Veensche Boys op zoek naar een doelpunt in de tweede helft
De Veensche Boys kwamen goed uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 2e helft ook bijna in de gelijkmaker, maar deze werd afgevlagd door de grensrechter wegens buitenspel. De druk van de blauwhemden nam toe, maar tot echt grote kansen kwam men niet. De verdediging stond tot nu toe goed onder leiding van Dennis Boshoeve.

Toch nog de gelijkmaker van de blauwhemden
Pas een kwartier voor het einde maakte de Veensche Boys de gelijkmaker. Door een voorzet en een bekeken steekballetje werd Yannick Bouw vrijgespeeld en met een halve omhaal passeerde hij de goed spelende Patrick Nitert. De stand werd 1-1 in de 65e minuut. Vervolgens waren er een paar gevaarlijke situaties op het doel van Patrick Nitert en een goede mogelijkheid voor Tijn Herkink, maar hij trapte helaas over de bal en hiermee bleef de stand 1-1 . Na 90 minuten spelen werd het 2 x 15 minuten verlengen.

Veensche Boys heeft de langste adem in de verlenging
Helaas moest de goed spelende Dennis Boshoeve het veld verlaten en werd vervangen door Maarten Slomp en die kreeg in de 15e minuut van de verlenging een goede kans, maar deze werd uit de kruising geranseld door de Veensche Boys keeper.

DOS’37 werd wel onder druk gezet in de verlenging, maar dat leverde niet echt veel gevaar op. Maar in de 27e minuut van de verlenging werd het dan toch 1-2 voor de blauwhemden uit Nijkerkerveen. Een cornerbal werd binnen gekopt door Danny Brouwer. Enkele DOS-spelers gingen protest indienen bij de scheidsrechter wegens duwen, maar het doelpunt werd wel goedgekeurd en hiermee was het een feit, dat DOS’37 volgend seizoen in de 2e klasse zal spelen.

Aan de inzet van de formatie van Jeroen Niks lag het niet, om een goed resultaat te behalen! Maar in de competitie hadden ze al te veel punten laten liggen in verschillende wedstrijden.