luister live
Search

DETO verzuimt te winnen in Amsterdam

AMSTERDAM – DETO ging zaterdag op bezoek in Amsterdam Schellingwoude om het op te nemen tegen asv De Dijk. De ploegen, beiden middenmoters, ontliepen elkaar vooraf in de stand niet zoveel met een verschil van slechts 1 puntje in het voordeel van DETO.

Voor slechts een handjevol toeschouwers, waarvan de meesten afkomstig uit Vriezenveen, werd afgetrapt op sportpark Schellingwoude onder leiding van de ervaren scheidsrechter Boringa. Bij DETO maakte deze middag Ralph Muller zijn basisdebuut in het DETO doel in verband met de schorsing van Roberto Stopel, die een week eerder wegens een handsbal een rode prent had ontvangen. Ferdi ter Avest zat ook voor het laatst op de tribune vanwege een schorsing. Hij is vanaf komende week weer inzetbaar.

De Dijk zette vanaf de aftrap vol de druk erop en DETO moest in de eerste minuten alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Een handjevol hoekschoppen voor de thuisclub in de openingsfase leverde niets op. Al na vijf minuten was er tegenslag voor DETO. Tom Koelman ging geblesseerd naar de kant en Tim Bongers nam zijn plaats centraal in de verdediging over. DETO kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en kreeg rond de 10 minuten twee grote mogelijkheden om de score te openen. Eerst was het Soumaoro die een indraaiende vrije trap van Karlo Borghuis in tegenstelling tot een week ervoor nu net niet wist binnen te koppen en weer even later schoot Tim Pothast na een fraai opgezette aanval slechts centimeters naast. Ook Melvin Degenaar kreeg de kans op de openingstreffer, echter zijn lob belandde op het dak van het doel in plaats van erin. Rond het half uur kwam De Dijk uit het niets op voorsprong. Slordig balverlies van DETO leidde tot een afstandsschot op het DETO doel. Doelman Muller bokste de bal weg, echter Adam Akhayad was er als de kippen bij om de bal alsnog achter Muller te werken: 1-0.

Na de thee bleef DETO jagen op de gelijkmaker. Echter deze liet lang op zich wachten deze middag. DETO kreeg volop kansen om de 1-1 op het bord te zetten, maar de bal wilde er deze middag maar moeilijk in. En daarnaast bleef continu de dreiging van een tweede tegentreffer in de lucht hangen. Melvin Degenaar en Kai Wesselink waren in het eerste kwart van de tweede helft het dichtst bij een doelpunt. Degenaar gleed een voorzet net naast en Kai Wesselink verloor een één tegen één duel met de uitstekend spelende doelman Max Klink die redde met de voet. Met nog 20 minuten op de klok was er voor De Dijk de ultieme kans om de 2-0 te maken. Echter nu was het DETO doelman Muller die uitstekend redde in een één tegen één situatie. In de slotfase ging DETO meer en meer alles of niets spelen en dit resulteerde in de 80e minuut in een schot op de lat toen invaller Mart Zwiers een hoekschop bijna tot doelpunt promoveerde. Vijf minuten daarna had Zwiers wederom de 1-1 op z’n schoen toen hij vrij voor het doel kon uithalen, echter zijn zwakke inzet werd gered door Klink. Toch moest Klink een minuut later de bal wel uit het net halen toen Coplan Soumaoro in de drukke zestien hard kon binnenschieten: 1-1.  In de slotminuut was er nog een rode kaart voor de thuisclub toen de net ingevallen Nydel Forgweh, die bewust op een DETO voet ging staan, op aanwijzingen van de grensrechter mocht inrukken.

DETO kreeg met de 1-1 toch nog loon naar werken en een zeer verdiend punt waar het er gezien de kansenverhouding er minimaal drie hadden kunnen en moeten zijn. DETO speelt dinsdag 9 november in de districtsbeker thuis tegen zondag derdeklasser Turkse Kracht uit Deventer. Aftrap op “Het Midden” is om 20.30 uur. Zaterdag 13 november gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen HZVV uit Hoogeveen. Aftrap zaterdag om 14.45 uur.