Search

DETO start het seizoen met een nipte overwinning

WEZEP – Zaterdag 24 augustus startte de competitie voor DETO in de 4de Divisie D. Een volledig programma deze zaterdag en aan het einde van de dag was een eerste ranglijst bekend.

DETO had een goede voorbereiding achter de rug en trainer Mark Looms startte met dezelfde elf spelers als de week ervoor in de laatste oefenwedstrijd tegen AZSV.

Tegenstander deze zaterdag was de promovendus WHC uit Wezep. Op een zonnig sportpark in Wezep bleek het een moeizame en zware wedstrijd te worden. Volgens betrokken supporters langs de lijn kwamen beide teams niet helemaal in het gewenste spel. Er waren wat kansen voor DETO maar beide ploegen kregen de eerste helft niet echt goed uitgespeelde doelkansen. Er werd hard gewerkt en het was zeker een spannende wedstrijd. Na een doelpunt in de laatste minuut van de eerste helft door Postma na een mooie combinatie van Pedro en Matti, kon DETO met een goed gevoel de rust in.

Na de rust maakte Reekers zijn rentree bij DETO. Beide teams hadden de intentie te winnen. In de 56ste minuut leek de 1-1 te vallen maar het doelpunt werd afgekeurd door buitenspel. DETO was gewaarschuwd en ging meteen in de tegenaanval.

In de 84ste minuut viel alsnog de 1-1 door een mooi doelpunt van WHC. Compliment voor DETO die zich niet gewonnen gaf en debutant Lammertink maakte in de 88ste minuut met een schot in de korte hoek de 1-2. Door blessuretijd en drinkpauzes liet de scheidsrechter, die de wedstrijd goed floot, lang doorspelen maar de 1-2 werd vastgehouden.

DETO start het seizoen zoals gehoopt met een overwinning. Volgende week speelt DETO thuis tegen een andere promovendus. ONS Sneek heeft een prachtige start met een 7-1 overwinning en staat in de eerste tussenstand dit seizoen bovenaan. Dat belooft dus wederom een mooie wedstrijd te worden. Aanvang is 14:45 uur. Iedereen welkom!