luister live
Search

DETO pakt punt in Emmeloord tegen Flevo Boys

DETO krijgt komende zaterdag  Fusieclub DHSC uit Utrecht op bezoek. Aftrap 14.45 uur.

EMMELOORD – DETO ging zaterdag op bezoek bij Flevo Boys. De polderclub waar al menige wedstrijd tegen werd gespeeld met wisselende resultaten. Waar vorig seizoen uit werd verloren en thuis werd gewonnen, daar werden deze middag de punten gedeeld middels een 2-2 eindstand. En dan rijst altijd de vraag: wie is hier het meest blij mee? Wie de eerste helft heeft gezien, die zag dat DETO overwegend het balbezit had, zonder dat men tot echte kansen kwam en Flevo Boys dat vanuit de snelle omschakeling twee 100% kansen liet noteren door Johan Tiems en Timon Rorije. Echter DETO doelman Roberto Stopel hield zijn ploeg even zo vaak op de been met twee prima reflexen. Kortom DETO had bij rust zomaar met 2-0 achter kunnen staan en mocht de handen dichtknijpen met de 0-0 ruststand, waardoor het in de tweede helft nog alle kanten op kon.

Vanuit het niets, een kwaliteit van DETO volgens trainer Jürgen Schefczyk, kwam DETO in de tweede helft bij de eerste echte kans direct op voorsprong. Hoeseb Yakob gaf Bas Postma met een bekeken steekbal vrije doortocht naar doelman Matyas van Zorge waarbij Postma niet faalde en alweer zijn zesde doelpunt van dit prille seizoen maakte: 0-1.

Echter lang kon DETO niet genieten van de voorsprong want een minuut later ging de bal aan de overkant op de stip na een overtreding in de zestien. Robin Zuidema zag zijn strafschop in eerste instantie nog gekeerd worden door Roberto Stopel, maar de rebound verdween onhoudbaar achter Stopel: 1-1.

Met nog een klein half uur op de klok was het opnieuw DETO dat op voorsprong kwam toen Coplan Soumaoro zichzelf goed vrij draaide op de rand van de zestien en onhoudbaar binnenschoot in de verre hoek: 1-2.

Vervolgens werd er door beide trainers veelvuldig gewisseld waarbij DETO probeerde om met frisse snelle jongens voorin met wellicht meer geboden ruimte de wedstrijd definitief te beslissen en Flevo Boys dat aanvallend wisselde om minimaal de gelijkmaker te produceren. Dit lukte Flevo Boys drie minuten voor het einde van de wedstrijd. Vanuit een inworp kwam de bal uiteindelijk op het hoofd van Thom Bos die de bal in de verre hoek kopte: 2-2.  Stopel moest in blessuretijd nogmaals in actie komen om te voorkomen dat de thuisploeg er niet alsnog met de volle buit vandoor zou gaan.

Conclusie van het verhaal: beide ploegen hadden zomaar kunnen winnen of verliezen deze middag en mochten na het eindsignaal dan ook tevreden zijn met het punt.

DETO krijgt komende zaterdag een nieuwe tegenstander op “Het Midden”. Fusieclub DHSC uit Utrecht is dan te gast in Vriezenveen. Aftrap 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Flevo Boys -DETO  2-2  (0-0)

Scheidsrechter: Mw. F. Hoogendijk

Assistent-scheidsrechters: Mw. A. de Haan en mw. A. Zwaan