Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO pakt punt bij koploper Scherpenzeel

Komende zaterdag speelt DETO thuis tegen SDV Barneveld. Aftrap om 14.45 uur.

SCHERPENZEEL – DETO speelde zaterdag tegen koploper Scherpenzeel dat bij winst en het juiste doelsaldo de eerste periodetitel kon pakken. De ploeg uit de gelijknamige plaats doet het als promovendus erg goed dit seizoen en moest met Excelsior’31 en VVOG uit gaan vechten wie er met de eerste prijs van dit seizoen vandoor zou gaan. DETO, dat voorafgaand aan het seizoen ook hoge verwachtingen koesterde en graag mee had willen doen voor de periode, ging nota bene als een van de hekkensluiters op bezoek bij de koploper en moet de sportieve ambities bewaren voor de volgende periodes. Uiteraard was een goed resultaat in Scherpenzeel geboden, wil de ploeg wegkomen uit de onderste regionen.

Tim Bongers keerde deze middag terug in de basis om de geschorste Tom Koelman te vervangen en Mark Looms had goalgetter Floris Oude Nijhuis in de spits geposteerd ten koste van Ferdi ter Avest. De eerste fase van de wedstrijd was voor de gastheren die direct zaken wilden doen. In de tweede minuut kwam DETO goed weg toen een bal van Ten Teije op de lat belandde. Gaandeweg de eerste helft kwam DETO beter in de wedstrijd wat resulteerde in een handvol kansen waarbij Degenaar zijn schot vanaf de middenlijn ternauwernood door doelman Brummel gered zag worden en een schot van Thom ten Hove via een verdediger en de lat over het doel vloog.

In de tweede helft dreigde de wedstrijd een kopie te worden van voorgaande wedstrijden. Scherpenzeel scoorde rond het uur door Lars ten Teije die wegdraaide en in de korte hoek hard raak schoot: 1-0. DETO moest weer eens in de achtervolging en kreeg deze middag eindelijk loon naar werken. Toen iedereen dacht dat het weer mis ging, was het de vrijstaande Floris Oude Nijhuis die in de extra tijd een voorzet van Kai Wesselink hard tegen de touwen kopte en hiermee al zijn zesde doelpunt van dit seizoen maakte : 1-1.

Een punt bij de koploper. Een resultaat waar iedereen bij DETO vooraf, gegeven de situatie en stand op de ranglijst, voor getekend zou hebben. De ploeg was voetballend minimaal gelijkwaardig aan Scherpenzeel en had met wat geluk ook zomaar de wedstrijd kunnen winnen, ware het niet dat er ook deze middag wederom de nodige grote kansen onbenut werden gelaten. Mark Looms was dan ook na afloop content met het punt: “Dit puntje voelt heel lekker, vooral in de fase waar we nu in zitten”.

Komende dinsdag oefent DETO in Borne tegen NEO (20.00 uur) en vervolgens kan DETO de stijgende lijn doortrekken als het komende zaterdag thuis speelt tegen SDV Barneveld. Aftrap om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Scherpenzeel – DETO 1-1 (0-0)
Scheidsrechter: Roel van der Werff
Assistent-scheidsrechters: Marius Sirbulescu en Iwan Larijn
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Mert Baglar (DETO) / Guido den Daas en Lars ten Teije (Scherpenzeel)
Scoreverloop:
56. 1-0 Lars ten Teije
90+3 1-1 Floris Oude Nijhuis

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tim Bongers, Sten Knol, Hans Matti, Ben Rienstra, Thom ten Hove (86. Marciano Stulen), Karlo Borghuis (73. Dean Polko), Kai Wesselink, Melvin Degenaar, Floris Oude Nijhuis
Opstelling Scherpenzeel: Stef Brummel, Bjorn Cuperus, Mart Janssen, Mark de Graaf (46. Bryan Burgerhout), Pernelly Biya (77. Anass Aamri), Lars ten Teije, Guido den Daas, Stijn Willigenburg (46. Olivier Pilon), Mourad Marbouh, Barry Beijer, Corne Davelaar

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe