Close this search box.
luister live
Search

DETO ongeslagen koploper na winst op Quick’20

DETO heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de vierde divisie door te winnen van Quick’20 en vond zich aan het eind van de zaterdagmiddag terug aan de kop van de ranglijst met na drie wedstrijden de volle buit.

DETO wist dat het een lastige middag tegemoet ging in Oldenzaal tegen een eveneens ongeslagen ploeg in vorm, die ook midweeks nog een KNVB bekerwedstrijd tegen derde divisionist Kloetinge in de slotfase wist te winnen. DETO trainer Mark Looms koos, logischerwijs, voor dezelfde basiself die ook de voorgaande wedstrijden tegen WHC en ONS Sneek tot een goed einde had gebracht.

Vanaf de aftrap ontspon zich een wedstrijd waarbij Quick’20 het initiatief pakte en DETO met name moest tegenhouden. Hierdoor waren de eerste kansen van de wedstrijd dan ook voor de thuisploeg, echter kop- en schietkansen gingen vooralsnog over en langs het DETO-doel. Rond het half uur leek Quick makkelijk op voorsprong te komen, toen DETO doelman Stopel te lang treuzelde met uitverdedigen waardoor Quick een niet te missen kans kreeg. Echter, in tweede instantie kon Stopel met een fantastische redding toch de achterstand voorkomen. Net toen iedereen dacht dat er met een brilstand gerust ging worden, sloeg DETO toe. Via vele schijven belandde de bal op de rechterflank bij Kevin Stokkingreef die zijn tegenstander uitspeelde en de bal teruglegde op de vrijstaande Mario Francismouth, die vanaf de rand zestien beheerst met een fraaie curve de kruising vond: 0-1.

Na de rust schoot de thuisploeg in de achtervolging en was in de eerste minuten van de tweede helft ook bijna succesvol, o.a. geholpen door geklungel in de DETO defensie, maar de 0-1 bleef wonder boven wonder op het bord staan ook met dank aan de sterk keepende Roberto Stopel. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar steeds was daar Stopel of een DETO been dat een tegendoelpunt kon voorkomen.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd er door beide ploegen veelvuldig gewisseld, bleef Quick het proberen en kreeg DETO steeds meer ruimte. Ümran Zambak had tien minuten voor het eindsignaal de beslissende 0-2 kunnen maken toen hij een afgemeten voorzet van invaller Mika Lansink kon binnenlopen, echter hij kwam een teenlengte tekort. In een meer dan spannende slotfase werd niet meer gescoord, waardoor Mario Francismouth zomaar de verrassende matchwinner werd in Oldenzaal en DETO zich koploper mag noemen van de vierde divisie D.

Een mooie opsteker voor de jonge ploeg waarbij het zaak is dat men nu de goede lijn doortrekt en met beide benen op de grond blijft staan. Het seizoen is immers nog lang.

Komende zaterdag speelt DETO thuis tegen vv Hoogeveen. Ondanks dat de ploegen wel eens tegen elkaar geoefend hebben, stonden ze nog nooit in competitieverband tegenover elkaar. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Quick’20 – DETO 0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Martin WeverAssistent-scheidsrechters: Michael Evers en Jaap van Ingen
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Hoeseb Yakob, Jaël Lammertink, Thom ten Hove, Mark Looms (DETO) / Frank Eulderink, Dirk Sassen (Quick;20)
Scoreverloop:45. 0-1 Mario Francismouth