Close this search box.
luister live
Search

DETO laat koploper Urk in extremis ontsnappen

DETO gaat komende dinsdag op bezoek bij Berkum om het restant van de op 2e Paasdag gestaakte wedstrijd uit te spelen.

URK – Afgelopen zaterdag ging DETO naar Urk om op het voormalig eiland te spelen tegen koploper en kampioenskandidaat sv Urk die voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten voorsprong had op de andere kandidaat SC Genemuiden. Urk en DETO, 2 ploegen met goede statistieken: zo was DETO al 8 wedstrijden op rij ongeslagen en had Urk slechts 1 van de 11 thuiswedstrijden gelijk gespeeld en de overige allemaal gewonnen. Kortom: alle ingrediënten voor een goede pot voetbal.

En die mooie pot die kwam er. Op een fraai nieuw (en gesproeid) kunstgrasveld op “De Vormt” trapten beide ploegen af onder leiding van scheidsrechter Roeleveld.  Na de wat aftastende openingsfase ontbrandde de wedstrijd in de 11e minuut toen Bas Postma goed voor z’n man kroop en de voorzet van Kai Wesselink hard en hoog binnenschoot: 0-1. Lang kon DETO niet genieten van de voorsprong want een minuut later leidde knullig balverlies tot een schotkans voor Urk en daar wist Hessel Snoek wel raad mee in de verre hoek: 1-1. Na de gelijkmaker werd de wedstrijd bij vlagen wat onvriendelijker wat leidde tot wat gele kaarten voor de thuisploeg. Ook kregen beide teams in het tweede kwartier van de wedstrijd een aantal kansen om de score op te voeren. DETO kwam met nog een klein kwartier tot de pauze wederom op voorsprong door Bas Postma die een vrije trap van Tim Pothast fraai van dichtbij afrondde: 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft een nog aanvallender ingesteld Urk en het publiek dat er eens even goed voor ging zitten. Urk voerde de druk op, maar het was een aantal keren DETO dat in de omschakeling erg gevaarlijk werd. Zo had Ferdi ter Avest de grootste mogelijkheid, met nog een half uur op de klok, om DETO op 1-3 te zetten toen hij vogelvrij voor doelman Strijker kon binnenkoppen, echter de Urker doelman redde met een fantastische reflex met zijn voet. Naar mate de tweede helft vorderde, liepen de gemoederen soms weer hoog op wat zelfs resulteerde in gele kaarten voor de Urker bank.

In de 65e minuut leidde het Urker pressievoetbal tot de gelijkmaker toen Hessel Snoek bij een DETO  verdediger uit de rug liep en kon binnenwerken: 2-2. Vervolgens kon de wedstrijd alle kanten op en ging Urk onder aanvoering van trainer Gert Jan Karsten alles of niets spelen aangezien Genemuiden op dat moment op voorsprong stond tegen Swift. Urk ontsnapte in de 70e minuut aan een strafschop toen de verder prima leidende scheidsrechter een handsbal over het hoofd zag. Uiteraard kwam er een uitgebreid slotoffensief van de met veel passie spelende thuisploeg, ondersteund door het fanatieke thuispubliek. De gok van de Urker trainer in combinatie met een flinke dosis opportunisme pakte uiteindelijk goed uit, want het was in de 96e minuut Riekelt Jan Brands die Urk naar de overwinning kopte uit een hoekschop: 3-2.

Helaas ging DETO hierdoor puntloos terug naar Vriezenveen en is de fraaie reeks ten einde, echter het publiek was deze middag de grote winnaar want die hadden een fantastische wedstrijd gezien met goed voetbal en veel strijd en passie door beide ploegen. Reclame voor het amateurvoetbal zoals een Twitteraar het terecht stelde.

DETO gaat komende dinsdag op bezoek bij Berkum om het restant van de op 2e Paasdag gestaakte wedstrijd uit te spelen. DETO moet nog circa 60 minuten voetballen en verdedigt in Zwolle een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tom Koelman. Aftrap op  “De Vegtlust” is om 20.00 uur. Vervolgens komt komende zaterdag Buitenpost naar Vriezenveen. Dit is, zou je mogen zeggen, de angstgegner van DETO want DETO won nog nooit van de Friezen. Maar eens moet de eerste keer zijn, al zullen de Friese gasten er alles aan doen om de punten mee te nemen aangezien men op dit moment op een plek op de ranglijst staat die leidt tot nacompetitievoetbal. Aftrap in Vriezenveen zaterdag om  14.45 uur.