luister live
Search

DETO laat Huizen ontsnappen met een punt

DETO gaat zaterdag  op bezoek bij de amateurs van Ajax op Sportpark “De Toekomst” in Amsterdam.

HUIZEN – DETO ging na de midweekse wedstrijd, waarin het nipt met 1-0 won van HZVV afgelopen zaterdag naar Huizen alwaar op sportpark “De Wolfskamer” de plaatselijke sv Huizen de tegenstander was. Het was alweer enkele decennia geleden dat DETO hier ook aantrad en “Huizen uit” is voor iedere ploeg normaliter een lastige opdracht.

Echter deze middag leek het allemaal van een leien dakje te gaan voor DETO. Kai Wesselink maakte twee vroege goals. Hij opende de score na een goed opgezette aanval door Coplan Soumaoro en Karlo Borghuis en zorgde voor de 0-2 na een dieptepass van Bas Postma. DETO hield onder de lastige weersomstandigheden voor rust het betere van het spel. Postma miste op slag van rust de ultieme kans op 0-3 om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij faalde echter vanaf de stip nadat Wesselink onderuit was gehaald in de zestienmeter.

Huizen was na rust gevaarlijker en trof de lat. De thuisploeg profiteerde na een uur van balverlies bij DETO waarna Theo Visser de bal fraai in de hoek kon schieten: 1-2. DETO bleef het in de heftige maartse buien vervolgens lastig houden. In de slotminuten kopte Huizen middels Tristen Kroeze de 2-2 binnen uit een hoekschop. In de tegenaanval daarna was het de Huizer lat die Kai Wesselink van z’n derde doelpunt afhield toen deze een aangesneden voorzet van Tim Pothast tegendraads tegen de lat kopte.  Zo deelden beide ploegen de punten, daar waar DETO de wedstrijd feitelijk voor rust al had moeten beslissen.

DETO had goede zaken kunnen doen deze middag en was bij een overwinning naar de 2e plaats geklommen. Vanwege het feit dat alleen Swift van de top 5 ploegen de volle winst pakte en de anderen puntverlies leden is de stand vrijwel ongewijzigd gebleven. DETO gaat zaterdag voor het eerst in de historie op bezoek bij de amateurs van Ajax op Sportpark “De Toekomst” in Amsterdam. Aftrap om 14.30 uur