Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO laat Eemdijk met de punten ontsnappen

VRIEZENVEEN – DETO en Eemdijk speelden afgelopen zaterdag voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Na 90 minuten stevig voetbal, met weinig spektakel voor de toeschouwers, stond er 0-1 op het scorebord en was Eemdijk de nieuwe koploper in de hoofdklasse B en mocht DETO zich de nieuwe hekkensluiter noemen. Dit grote verschil op de ranglijst werd deze middag geen moment weergegeven op het veld waar de ploegen 90 minuten aan elkaar gewaagd waren en uiteindelijk de gelukkigste met de volle buit het veld afstapte waar het net zo makkelijk andersom had kunnen zijn.

DETO begon, voor het eerst in competitieverband onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Hennie in ’t Hof, goed aan het duel en speelde met de nodige druk naar voren. Dit resulteerde in enkele kleine speldenprikjes, waarbij de kopbal van Maarten Jansen die net over het doel ging de grootste mogelijkheid was. Ook Eemdijk was gevaarlijk middels een kopbal van Selimi die door Van Zaltbommel uit de hoek kon worden geplukt en een pegel van Van de Groep die rakelings naast ging.

Na de thee was de eerste grote mogelijkheid voor Ferdi ter Avest die geheel vrijstaand zijn hoofd, na een voorzet, niet goed tegen de bal kreeg waardoor de brilstand bleef staan. In de 62e minuut was het Eemdijk spits Bas Buimer die een voorzet vanaf rechts achter DETO doelman Van Zaltbommel kon tikken: 0-1.

DETO trainer In ’t Hof wisselde vervolgens aanvallend om zo te proberen nog iets te forceren in het laatste deel van de wedstrijd. Dit leverde nog wel enkele gevaarlijke situaties op in de Eemdijk zestien, maar gescoord werd er niet meer. Grootste mogelijkheid was voor Coplan Soumaoro die zijn kopbal enkele centimeters naast zag gaan in plaats van in het doel.

DETO gaat komende zaterdag op bezoek bij SC Genemuiden. Aftrap op “De Wetering” is om 14.30 uur.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand – vv Eemdijk
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: De heer T. Winkel
Assistent scheidsrechters: De heren J. van der Aa en T. Balta
Gele kaarten: Maarten Jansen (DETO) / Rafik el Hamdi en Bas Buimer (Eemdijk)
Scoreverloop:
62. 0-1 Bas Buimer

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis, Wybe Kram, Koen Fleer, Kai Wesselink (87. Nick Snoeren), Mark Koetsier (74. Muhammed Kaya), Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest, Maarten Jansen, Kevin Aman
Opstelling vv Eemdijk:
Wouter Beukers, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (64. Klaas de Graaf), Freek van Belzen, Sjohn van Gulik, Jesper van Dalen (79. Michel Goossensen), Rafik el Hamdi, Jordie Huijgen, Jeffrey van de Dikkenberg, Armend Selimi (15. David van de Groep), Bas Buimer

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe