Close this search box.
luister live
Search

DETO laat de winst glippen tegen SC Genemuiden

GENEMUIDEN – DETO speelde afgelopen zaterdag in Genemuiden tegen de plaatselijke Sportclub. SC Genemuiden dat meedoet om de koppositie in de hoofdklasse B en moet winnen om bij te blijven en DETO dat graag zo snel mogelijk weg wil komen van de onderste regionen en hiervoor ook resultaten moet gaan boeken. Hoofdtrainer Hennie in ’t Hof kon deze middag weer beschikken over Hans Matti, die na maanden blessureleed helemaal wedstrijdfit is en die dan ook vanaf de aftrap mocht aantreden. Verder had In ’t Hof een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd tegen Eemdijk, waardoor ook Nahrwold (terug van schorsing), Kaya en Bongers in de basisopstelling stonden ten koste van Koetsier, Soumaoro, Nijhuis en Jansen.

DETO liet vanaf de aftrap zien waarvoor het naar Genemuiden gekomen was. Brutaal voetballend met veel drive naar voren, resulteerde dit al binnen 3 minuten in de openingstreffer. Nadat eerst Kai Wesselink een te korte terugspeelbal van Genemuiden onderschepte maar net niet doeltreffend kon afronden, was het uit de laatste van de drie daaropvolgende hoekschoppen wel raak. Muhammed Kaya kon ongehinderd de bal in de bovenhoek koppen en zette DETO op een vroege 0-1 voorsprong.

Genemuiden, wakker geschrokken, moest in de achtervolging en deed dat ook waardoor er een wedstrijd ontstond met veel dynamiek, emoties en veel spektakel op beide speelhelften. Na een kwartier leek Genemuiden een penalty te krijgen nadat Aman zijn tegenstander Jens Jurn Streutker een duwtje in de rug gaf binnen de beruchte lijnen, echter de aanvaller stond ook buitenspel waardoor Genemuiden de vrije trap tegen kreeg in plaats van de gewenste penalty. Even later was Omar Kavak dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoof de bal, gelukkig voor DETO, naast het doel. Ook DETO was nog enkele keren dichtbij de 0-2.

Grootste mogelijkheid in de eerste helft was voor Ferdi ter Avest die de bal tien minuten voor de pauze voor open doel over schoot. Op slag van rust moest Genemuiden doelman Patrick Jansen nog een keer vol aan de bak toen Nahrwold een vrije trap via Jansen en de lat over het Genemuiden doel zag gaan. Arbiter Kieft gaf in de eerste helft maar liefst vijf gele kaarten, waar Genemuiden ook een rode had kunnen krijgen toen Kay Velda te laat was bij een aanval van de thuisclub en DETO doelman Van Zaltbommel al dan niet met opzet vol in z’n gezicht raakte.

Na de thee was de eerste grote mogelijkheid wederom voor DETO. Ferdi ter Avest dook alleen op voor Patrick Jansen, maar laatstgenoemde kon redding brengen met de voet. Even later was het Sijmon Eenkhoorn die een fraaie Genemuiden aanval niet wist af te ronden maar de bal over het DETO doel joeg en zo de 0-1 op het bord liet staan. In de laatste 30 minuten werd er door beide teams gewisseld en nam de druk van Genemuiden op het DETO doel toe. Uiteraard leidde dit tot meer en meer ruimte voor counters van DETO. In de 77e minuut kon Coplan Soumaoro na een mooie onderschepping over rechts opstomen richting Genemuiden doel. In plaats van de bal af te leggen op de geheel vrijstaande Kai Wesselink schoot Soumaoro zelf en kon Jansen redden. Een minuut voor tijd was er toch nog de gelijkmaker van de thuisploeg die eigenlijk al een tijdje in de lucht hing. Invaller Job van Dalfsen kon op rechts zich vrijspelen en schoot hard en onhoudbaar in de korte hoek: 1-1.

In de royale blessuretijd kon het nog beide kanten op want beide teams kregen nog enkele goede kansen. Echter gescoord werd er niet meer en voor de neutrale kijker was de 1-1 een uitslag die prima recht deed aan een enerverende middag in Genemuiden.

Door de vele remises op de andere velden is er op de ranglijst niet veel gewijzigd en staan zowel de top vijf als de onderste ploegen dichtbij elkaar en is er nog van alles mogelijk in de hoofdklasse B. DETO heeft door dit gelijkspel wel de laatste plaats overgedaan aan Buitenpost. Hopelijk kan DETO volgende week verder opklimmen op de ranglijst. Tegenstander in Vriezenveen is dan HZVV uit Hoogeveen. De aftrap is om 14.45 uur.