Close this search box.
luister live
Search

DETO komt tekort in Assen in wedstrijd met twee gezichten

ASSEN – DETO speelde zaterdag tegen de nummer vier van de ranglijst ACV Assen. Een ploeg die altijd garant staat voor verzorgd en goed voetbal en waar DETO de afgelopen decennia al menig robbertje mee uitvocht. Na de winst van vorige week tegen SDC Putten was het voor DETO zaak om die goede lijn door te trekken. Dat deed het niet in de eerste helft in Assen. DETO werd in de eerste helft overklast door een veel beter ACV dat zich legio kansen schiep en mocht van geluk spreken dat het slechts 2-0 was bij de rust. Na de thee werden enkele omzettingen gedaan door Hennie in’t Hof waarna de wedstrijd nog bijna kantelde in Vriezenveens voordeel. Zover liet ACV het niet komen want na 90 minuten konden de Drenten drie belangrijke punten bijschrijven.

DETO, dat aanvoerder Wybe Kram miste wegens een blessure, werd vanaf de eerste minuut van de wedstrijd onder druk gezet door de thuisploeg. Al in de eerste minuut werd de paal geraakt door Justin Mulder. Een minuut later was het dezelfde Mulder die vrijstaand kon inkoppen, echter zijn kopbal werd simpel gepakt door Anthony van Zaltbommel. In de 7e minuut werd Kevin Aman diep gestuurd door Coplan Soumaoro en binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Echter scheidsrechter Weiland wilde niets weten van een strafschop tot groot ongenoegen van iedereen uit Vriezenveen. Vervolgens was het weer ACV wat de klok sloeg. Op het kwartier was het raak toen de opkomende Remy Klaassens vanaf de linkerkant hard raak kon schieten in de verre hoek: 1-0.

Ook in de fase na de 1-0 ging ACV door met het bestoken van Van Zaltbommel die meerdere keren zijn mannetje stond en kansen onschadelijk kon maken. Vier minuten voor rust verdubbelde Jim de Leeuw met een mooi geplaatst schot in de kruising de stand: 2-0.

Na de pauze kwam DETO wat beter in de wedstrijd, met dank aan de omzettingen die In ’t Hof in de rust had doorgevoerd. Met het inbrengen van Vijfhuizen en Kaya voor Nahrwold en Matti, kwam er meer balans in de ploeg wat resulteerde in minder kansen voor de thuisploeg en meer mogelijkheden voor DETO. In de 64e minuut kwam DETO dan ook terug in de wedstrijd toen Ferdi ter Avest een niet te missen kans gaf aan Kevin Aman die strak in de verre hoek schoot: 2-1.

DETO rook bloed en ACV was in die fase een beetje de kluts kwijt, want had men een week geleden ook geen zeker lijkende voorsprong verspeeld tegen Swift? DETO ging door met aanvallen en in de 68e minuut kwam zowaar de gelijkmaker op het bord toen Coplan Soumaoro aan een solo begon vanaf de eigen helft, drie tegenstanders het bos in stuurde en beheerst raak schoot: 2-2.

Na deze gelijkmaker was de wedstrijd ineens weer open en leek ACV wakker geschrokken. Beide ploegen gingen voor de winst, waarbij de aanvallende kwaliteiten van de thuisploeg uiteindelijk doorslaggevend bleken te zijn. In de laatste vijf minuten werd er nog twee keer gescoord door respectievelijk Matthijs Hardijk en Arjen Hagenauw en was de wedstrijd definitief beslist: 4-2.

Zoals gezegd een wedstrijd met twee verschillende gezichten vanuit DETO perspectief: een eerste helft waarin DETO onder de voet werd gelopen door een meer dan uitstekende tegenstander en een tweede helft waarin men zich uitermate knap terugvocht in de wedstrijd maar uiteindelijk ongelukkig aan het kortste eind trok. De ploeg heeft in de tweede helft in Assen duidelijk aangetoond dat er de afgelopen weken progressie is geboekt. Nu is het zaak om die progressie vast te houden en uit te bouwen zodat we kunnen uitkijken naar een betere tweede seizoenshelft waarbij hopelijk ook de langdurig geblesseerde spelers weer kunnen gaan aanhaken. Komende zaterdag speelt DETO de laatste wedstrijd van 2019, thuis tegen Berkum, aftrap 14.45 uur.