Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO geeft niet thuis tegen WV-HEDW in Amsterdam

Komende zaterdag is d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk de volgende tegenstander.

AMSTERDAM – DETO ging afgelopen zaterdag voor de eerste van drie uitwedstrijden dit seizoen naar Amsterdam en wel naar een grote onbekende, WV-HEDW, oftewel: Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen. Een club ontstaan na een fusie van 3 clubs, zetelend in de Watergraafsmeer in de hoofdstad en oude buurman van Stadion De Meer, daar waar Ajax zoveel glorieuze jaren beleefde. Het zou de eerste ontmoeting in de historie worden tussen de Vriezenveners en de Amsterdammers. En eentje waar de Vriezenveners uiteindelijk met een slecht gevoel op terug zullen kijken.

Vooraf was het moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. WV-HEDW, vorig seizoen kampioen in 1A (West) had in de eerste 2 wedstrijden 4 punten gepakt door winst op HZVV en een gelijkspel tegen Huizen. Vanaf het eerste fluitsignaal, gegeven door scheidsrechter Van de Ketterij, nam DETO het initiatief en had veelvuldig balbezit zonder daar echt gevaar mee te stichten voor het doel van de gastheren. Geheel tegen de veldverhouding in kwam WV-HEDW op een 1-0 voorsprong toen Steven Knijnenburg vogeltje vrij kon inkoppen na een strak aangesneden hoekschop van de thuisploeg: 1-0. En vijf minuten later was het dezelfde Knijnenburg die wederom goed timede en een hoge indraaiende vrije trap achter Stopel kon koppen: 2-0. Stelde DETO daar dan helemaal niets tegenover? Nee, niet veel, behalve veelvuldig balbezit achterin en op het middenveld. De voorhoede, met diepe spits Bas Postma werd onvoldoende in stelling gebracht, kwam deze middag totaal niet uit de verf en acteerde veel te voorspelbaar waardoor het relatief  eenvoudig te verdedigen was voor de gastheren.

In de tweede helft probeerde DETO-trainer Jürgen Schefczyk de bakens te verzetten door het inbrengen van Badr Hamdaoui en Coplan Soumaoro, maar het kwaad was eigenlijk al geschied in de eerste helft. DETO voetbalde wel met meer druk naar voren, maar liep vervolgens tegen een messcherpe goed uitgespeelde counter aan van de thuisploeg waarbij Tim Correia fraai kon afronden: 3-0. Toch mocht DETO nog heel even hopen toen rond het uur een handsbal in de zestien van de Amsterdammers bestraft werd met een penalty. Diego van der Weide wist hier wel raad mee: 3-1. DETO kreeg in het laatste kwartier wat mogelijkheden toen het alles of niets ging spelen, echter bij één van de spaarzame uitvallen van de thuisploeg werd de wedstrijd door wederom Tim Correia definitief beslist: 4-1. De 4-2 van Bas Postma was uiteindelijk nog voor de statistieken. En zo werd het een middag voor DETO om snel te vergeten en om lering uit te trekken naar de komende duels. Men zal met name voorin wat anders moeten bedenken om in de komende duels wel de punten te pakken. Te beginnen komende zaterdag als alweer een nieuwe tegenstander zich aandient, namelijk d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk, dat deze speelronde sterker was dan Huizen en met 3-1 zegevierde. We gaan het zien komende zaterdag. Aftrap in Vriezenveen op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens WV-HEDW – DETO

Scheidsrechter: Dhr. A.L. van de Ketterij

Assistent-scheidsrechters: Dhr. R. Zandstra en R.M. de Rooi

Toeschouwers: 150

Gele kaarten: Tim Correia, Kick van Aelst (WV-HEDW)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Steven Knijnenburg
  2. 2-0 Steven Knijnenburg
  3. 3-0 Tim Correia
  4. 3-1 Diego van de Weide (pen.)
  5. 4-1 Tim Correia
  6. 4-2 Bas Postma

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol (66. Melvin Degenaar), Hans Matti (75. Marciano Stulen), Karlo Borghuis, Tim Pothast (46. Badr Hamdaoui), Hoeseb Yakob (46. Coplan Soumaoro), Kai Wesselink, Diego van der Weide, Bas Postma

Opstelling WV-HEDW:

Sil Fiddani, Sureyo Macrander, Nick Lammers, Steven Knijnenburg, Tim de Jong, Jordy Dijkhuizen, Ashraf Azzouz, Jack van Moerkerk, Janyro Purperhart (67. Roy van Essen), Tim Correia (81. Kick van Aelst), Mick van Moerkerk (67.Lancine Bamba)

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Anita
Dromen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe