luister live
Search

DETO geeft HZVV een flink pak slaag

DETO  speelt komende zaterdag thuis tegen een oude bekende uit het verleden: sv Huizen.

HOOGEVEEN – DETO speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen HZVV in Hoogeveen. Twee ploegen die elkaar goed kennen en waar DETO op de laatste speelronde van de vorige voetbaljaargang in juni van dit jaar met 2-4 wist te winnen. Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst was voor aanvang slechts 2 punten. Het was voor DETO deze middag een kwestie van “aanhaken” of “afhaken”. Winst zou betekenen dat de ploeg aanhaakt bij de subtop van de ranglijst, terwijl verlies de ploeg voorlopig in het rechter rijtje zou houden.

Onder leiding van de ervaren scheidsrechter Ter Brake werd er afgetrapt in Hoogeveen. In de eerste minuten golfde het spel wat op en neer en waren er kansjes voor beide teams waarbij er aan beide kanten slordig werd gespeeld met het nodige balverlies. DETO mocht in de 9e minuut een vrije trap nemen op circa 18 meter van het doel welke Karlo Borghuis met dodelijke precisie in de bovenhoek  krulde: 0-1. Deze vroege voorsprong deed de ploeg goed en leidde tot een fase waarin DETO meer kansen kreeg. Rond het half uur was het opnieuw raak toen Bas Postma doorkwam over links, iedereen wachtte op de voorzet, echter Postma schoot de bal onhoudbaar hard en hoog achter doelman Rosink: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

DETO kreeg in de 47e minuut de uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien toen Postma en Degenaar vrije doortocht kregen richting doelman Rosink, echter twijfelen tussen afleggen en zelf schieten levert dan geen doelpunt op. Toch kwam de 0-3 vrij snel daarna op het bord toen Hoeseb Yakob vanaf de hoek van de zestien diagonaal en hard binnenschoot. Een minuut later kon Melvin Degenaar ook eindelijk zijn doelpuntje meepakken toen de scheidsrechter goed de voordeelregel toepaste na een duel op het middenveld en Degenaar door kon lopen: 0-4. Op het uur werd het voor DETO even penibel toen de scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf aan HZVV op de 5 meterlijn van DETO wegens een terugspeelbal. Dit liep uiteindelijk goed af want de bal zeilde hoog over het DETO doel. Toch kwam het tegendoelpunt er wel toen Dzemidzic een voorzet van Joao kon binnenlopen: 1-4.  Een kwartier voor het eindsignaal zorgde Melvin Degenaar met z’n 2e doelpunt van de middag voor het slotakkoord: 1-5. En hiermee boekte DETO een ruime en verdiende overwinning op HZVV. Een overwinning die gezien de kansenverhouding wel met dubbele cijfers had kunnen eindigen.

DETO heeft door de winst de aansluiting met de subtop weer bereikt en speelt komende zaterdag thuis tegen een oude bekende uit het verleden: sv Huizen. Aftrap in Vriezenveen om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens HZVV-DETO 1-5  (0-2)

Scheidsrechter: Dhr. E. ter Brake

Assistent-scheidsrechters: De heren E. de Jonge en J. Engbers

Toeschouwers: 150

Gele kaarten: Karlo Borghuis, Roberto Stopel, Coplan Soumaoro, Tim Pothast (DETO) / Yannick Manusiwa (HZVV)