luister live
Search

DETO en Hoogeveen spelen gelijk in vermakelijk oefenduel

De 2-2 bleef op het bord staan en deed wel recht aan de wedstrijd.

VRIEZENVEEN – Op vrijdagavond oefende DETO tegen zondag 4e divisionist Hoogeveen. In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd verdeelden beide ploegen de doelpunten gelijkmatig. DETO kwam als eerste op voorsprong toen Kai Wesselink werd gevloerd in de zestien en Bas Postma hard raak schoot vanaf elf meter: 1-0. Enkele minuten later was het alweer gelijk toen Tom Heerkes de voorzet van Sil Kuurman kon binnenlopen: 1-1.

Na de rust veel wijzigingen in beide teams. Hoogeveen ging daar eerst het best mee om en kwam op voorsprong toen Sil Kuurman van dichtbij de 1-2 kon aantekenen. DETO antwoordde rond het uur toen de inlopende Mats Knol een hoekschop hard binnenkopte: 2-2. Hierna golfde het spel op en neer en waren de beste kansen in de slotfase voor DETO. Mario Francismouth was het dichtst bij de winnende toen zijn kopbal eindigde op de paal.

En ook daarna had de spits nog een aantal kansen, echter de 2-2 bleef op het bord staan en deed wel recht aan de wedstrijd. Aan DETO zijde maakten JO19 doelman Bryan Rhebergen, die 90 minuten onder de lat stond, en Sam Kuipers hun debuut.

Opstelling DETO: Bryan Rhebergen, Mert Baglar, Tom Koelman, Coplan Soumaoro, Hans Matti, Hoeseb Yakob, Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Diego van der Weide, Bas Postma, Badr Hamdaoui

Wisselspelers (allen gespeeld): Thom ten Hove, Marciano Stulen, Joas Heersink, Jip Lanjouw, Mario Francismouth, Sam Kuipers, Mats Knol, Tim Bongers