Close this search box.
luister live
Search

DETO en Berkum delen de laatste punten van 2019

VRIEZENVEEN – In het laatste duel van 2019 hielden DETO en Berkum elkaar in evenwicht door met 1-1 gelijk te spelen. In de eerste helft was DETO de ploeg met de beste kansen waarvan men er slechts eentje benutte, terwijl in de tweede helft Berkum terugkwam in de wedstrijd en er zelfs bijna met de volle buit vandoor ging, ware het niet dat dit wegens buitenspel niet doorging. Beide ploegen ondervonden de nodige hinder van het glibberige veld. Schaduw over de wedstrijd was de zware inwendige blessure die Kevin Aman opliep na een op het oog onschuldige botsing met doelman Veurink van Berkum.

DETO begon deze middag in vrijwel dezelfde opstelling waarmee het zich vorige week in Assen in de tweede helft terugvocht in de wedstrijd met de teruggekeerde Wybe Kram in de ploeg voor Guido Bernasco. Op het zware veld speelde men niet met de handrem erop maar werd Berkum direct onder druk gezet. Het eerste echte wapenfeit kwam van Kevin Aman, die zijn harde schot naast getikt zag worden door doelman Veurink van Berkum. In de 13e minuut werd Ferdi ter Avest diep gestuurd en door de doelman aangetikt: strafschop DETO. Coplan Soumaoro schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-0.

In de 21e minuut leidde een ongelukkige botsing tussen de Berkum doelman en Kevin Aman ertoe dat het spel enige minuten stil lag. Kevin Aman ging zwaar geblesseerd naar de kleedkamer en werd enige tijd later per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Kort voor de pauze kreeg DETO een aantal prachtige mogelijkheden om de 1-0 voorsprong uit te breiden. Vijfhuizen zag na een hoekschop zijn inzet in de kluts smoren, een minuut later werd een fraai schot van Wesselink door de doelman uit de hoek geranseld en de mooiste kans was voor Ter Avest die door Louis Vijfhuizen, na een fraaie solo, helemaal vrij voor de keeper werd gezet , maar zijn inzet ging een fractie naast het Berkum doel.

Na de thee was het wederom DETO dat dichtbij de 2-0 was, maar het schot van Soumaoro belandde op de paal. Op het uur kwam Berkum terug in de wedstrijd toen een voorzet vanaf links hard werd binnengeschoten door Johnsen Bacuna: 1-1. Acht minuten later juichte Berkum opnieuw toen Thom Kooke dacht de 1-2 te scoren, maar op appél van de grensrechter werd het doelpunt afgeblazen wegens buitenspel. In de slotfase, waarbij de regen met bakken uit de hemel kwam, kreeg DETO nog weer enkele goede kansen. Grootste kans was voor Maarten Jansen die zijn inzet tot twee keer toe van de lijn zag worden gehaald. Hiermee bleef het 1-1 en hier konden beide ploegen prima mee leven.

DETO kan zich nu opmaken voor een korte winterstop. Het spel van de ploeg geeft de burger moed richting 2020 want in de laatste wedstrijden werden er vele kansen gecreëerd en als DETO dit mee kan nemen naar het nieuwe jaar dan gaat het dit seizoen nog goed komen. Hopelijk kan DETO na de winterstop ook weer beschikken over de langdurig geblesseerden Stan Nijhuis, Jeroen Visscher en Milan Weiss . Daarnaast wensen wij Kevin Aman alle beterschap en goeds toe en een spoedig herstel!

DETO speelt op 11 januari 2020 een oefenwedstrijd “op Erve Asito” in Almelo, oftewel het stadion van Heracles tegen zondaghoofdklasser Quick’20. Aftrap 14.30 uur.